Πολιτική

Ρωμανιάς: Δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα στις τράπεζες

Τα χρήματα στις τράπεζες στερεύουν. Αυτό είπε με άλλα λόγια ο γ.γ. Κοινωνικων Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς.

Ο κ. Ρωμανιάς μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 είπε: «Υπάρχει έντονο πρόβλημα ρευστότητας και αυτό οδηγεί σε αυτές τις καταστάσεις. Σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα στις τράπεζες και για αυτό ακριβώς το λόγο συνεχώς παρακολουθούμε τι ακριβώς βγαίνει από τις τράπεζες, τι αναλαμβάνεται και τι απομένει».

Είπε ακόμα ότι ελπίζει μέσα στην επόμενη εβδομάδα η ομαλότητα να αποκατασταθεί και ότι το κοινό κεφάλαιο της Τράπεζας της Ελλάδος έχει 6 δισ. ευρώ.

«Το κοινό κεφάλαιο της ΤτΕ υπάρχει, για να δίνεται η δυνατότητα στα ταμεία όταν έχουν ανάγκη να πληρώνουν τις συντάξεις τους. Αυτό το σύστημα αυτές τις μέρες δεν λειτούργησε. Ανωμαλίες του παρελθόντος, οι οποίες εκδηλώνονται σήμερα, κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουν. Διότι είναι μια ανωμαλία η οποία συνεχίζεται επί πολλά χρόνια και η ΤτΕ κερδοσκοπεί επί των χρημάτων των ταμείων και όταν τα ταμεία έχουν ανάγκη, δεν έχουν τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσουν. Έχουν χρήματα και δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν» κατέληξε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η 28η Οκτωβρίου και το θρυλικό «Όχι» είναι το μέγιστο και έσχατο μάθημα της γενιάς του ’40 προς τη σύγχρονη εποχή μας
«Είναι το έπος του '40, είναι το βορειοηπειρωτικό έπος, είναι το έπος της γυναίκας της Πίνδου που μας συγκινούν και μας συναρπάζουν πάντα»
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας