Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Σαφάρι επενδύσεων από τον Μητσοτάκη στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού

Σαφάρι επενδύσεων από τον Μητσοτάκη στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού

Σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους της ομογένειας και (υποψήφιους) επενδυτές θα έχει σήμερα στις ΗΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη σε Βοστόνη και Νέα Υόρκη.

Αργά χθες το βράδυ (ώρα Ελλάδας) μίλησε στο Πανεπιστήμιο Tufts και αργότερα έδωσε το παρών σε δεξίωση της ομογένειας, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή του για ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού.

Ο στόχος του προέδρου της ΝΔ είναι να στρώσει το χαλί στους επενδυτές προκειμένου να έλθουν στην Ελλάδα μετά τις εκλογές, υποσχόμενος πολιτική σταθερότητα. Όπως επαναλαμβάνει, άλλωστε, η επιτυχία του οικονομικού του προγράμματος περνά – εκτός από τη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα – από τις ξένες επενδύσεις, οι οποίες θα δημιουργήσουν νέες και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι και κατά την επίσκεψή του στο Μόναχο πριν από 15 μέρες περίπου ο κ. Μητσοτάκης είχε συναντηθεί με Γερμανούς επενδυτές, στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ασφάλεια. Την ίδια στιγμή, στη ΝΔ τονίζουν ότι τα μηνύματα που έρχονται από διάφορες κατευθύνσεις μαρτυρούν ότι η προσδοκία της πολιτικής αλλαγής στην Ελλάδα είναι αυτή που κρατά ψηλά το ενδιαφέρον για τη χώρα μας και δικαιώνει την πολιτική της ΝΔ, ενώ ακόμη κι η επιτυχημένη έκδοση του 10ετούς ομολόγου οφείλεται ακριβώς σ’ αυτό το κλίμα – εξ ου και η ΝΔ επέλεξε να στηρίξει την κυβέρνηση για το ομόλογο και δεν έσπευσε να την κριτικάρει.

Στο περιθώριο, τέλος, της επίσκεψης και των συναντήσεών του, ο κ. Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη στο CNN.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις