Πολιτική

Σακελλαροπούλου: Η πανδημία δοκίμασε και δοκιμάζει σκληρά τις αντοχές των μητέρων

Στις αντοχές των μητέρων, που δοκιμάζονται σκληρά κατά την διάρκεια της πανδημίας, αλλά και στο απίστευτο σθένος και τη δύναμη της προσφοράς τους, αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η κ. Σακελλαροπούλου κατά τον εναρκτήριο χαιρετισμό που απηύθυνε στη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Η δύναμη της Μητρότητας στην εποχή του Covid-19», που διοργάνωσαν ο Σύλλογος ΕΛΠΙΔΑ και το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, με την ευκαιρία των 40 χρόνων συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και της Ημέρας της Μητέρας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει δεσμός που καθορίζει πιο αποφασιστικά τον τρόπο με τον οποίο συνδεόμαστε με τον κόσμο, από τον μητρικό δεσμό. Όπως είπε «βιολογική ή θετή, η μητέρα είναι εκείνη που παρέχει προστασία, ασφάλεια, αγάπη, στοργή, αυθεντία. Είναι ο πρωταρχικός φορέας της αγωγής, της κοινωνικοποίησης, της ολοκλήρωσης του ατόμου. Εκείνη στην οποία αναφερόμαστε, συνειδητά ή ασυνείδητα, σε κάθε στιγμή της ζωής μας, εκείνη που συνεχίζει να είναι δίπλα μας ακόμα κι όταν δεν υπάρχει πια».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι συνθήκες της πανδημίας κατέστησαν ακόμα πιο σύνθετο τον ρόλο της μητέρας και πιο βαρύ το φορτίο της. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στις εργαζόμενες μητέρες, που πασχίζουν να συνδυάσουν επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις έχοντας μικρά παιδιά στο σπίτι· τις μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών, που καλούνται να τα βγάλουν πέρα σε μια απαιτητική καθημερινότητα, έχοντας αποκλειστικά την ευθύνη των αποφάσεων σε θέματα υγείας, εκπαίδευσης και διαπαιδαγώγησης· τις ευπαθείς ή ηλικιωμένες μητέρες και γιαγιάδες που βιώνουν, σχεδόν ένα χρόνο τώρα, την επώδυνη αποκοπή από τα παιδιά και τους οικείους τους· τις μητέρες των παιδιών με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Επιπλέον, έκανε λόγο και για τις γυναίκες που έγιναν μητέρες την περίοδο της πανδημίας, επισημαίνοντας τις αγωνίες, τους φόβους, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, αλλά κυρίως αναφέρθηκε στον εσωτερικό αγώνα των μητέρων που προσφέρουν υγειονομικές υπηρεσίες αυτή την δύσκολη περίοδο, υπογραμμίζοντας ότι αντιμετωπίζουν γενναία τον υπερβολικό φόρτο εργασίας, τον φόβο πιθανής μόλυνσης ή ακούσιας μεταφοράς του ιού στο οικογενειακό περιβάλλον, την απουσία αλληλεπίδρασης με τα αγαπημένα πρόσωπα.

Καταλήγοντας, παρατήρησε ότι «συχνά, βεβαίως, το τίμημα είναι βαρύ τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχοσυναισθηματικό και κοινωνικό επίπεδο» και πρόσθεσε ότι «η πανδημία δοκίμασε και δοκιμάζει σκληρά τις αντοχές των μητέρων. Ταυτόχρονα, ωστόσο, αναδεικνύει το σθένος τους, τη δύναμη της προσφοράς τους».

Κλείνοντας τον χαιρετισμό της, επισήμανε ότι «σεβόμαστε και τιμάμε αυτές τις ηρωίδες στις οποίες είναι αφιερωμένη η σημερινή μας συνάντηση. Είναι μια εκδήλωση που ανταποκρίνεται στη μεγάλη ανάγκη για στήριξη και ενδυνάμωσή τους. Ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας σε κάθε μητέρα και κάθε γυναίκα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βουλή: Πέρασαν από την Επιτροπή Εξοπλιστικών τα αμυντικά προγράμματα για την «Ατζέντα 2030» – «Ναι» από τη ΝΔ, «παρών» και «όχι» από την αντιπολίτευση
Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης τοποθετήθηκαν με το «παρών» σε ότι αφορά το πρόγραμμα «Ασπίδα του Αχιλλέα» πλην του ΚΚΕ και της Πλεύσης Ελευθερίας που τα καταψήφισαν
Η επιτροπή Άμυνας της Βουλής
Είμαστε δεύτερη δύναμη στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ λέει η πλευρά του Χάρη Δούκα με περίπου 900 συνέδρους
Θέτουν το εξής δίλημμα για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ: «Θα επιλέξει το κόμμα να ηγηθεί ως κύρια δύναμη της Πολιτικής Αλλαγής με προοδευτικό πρόσημο ή θα αφήσει ανοιχτό ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία;»
Χάρης Δούκας
Έντονη αντιπαράθεση Παπασταύρου με την Σουηδή υπουργό Ενέργειας για τα τελεσίδικα της Στοκχόλμης στην ΕΕ
Η Σουηδή ΥΠΕΝ πρότεινε να μπλοκαριστούν όλα τα νέα έργα ηλεκτρικής διασύνδεσης με τη Σουηδία, δηλαδή να απομονωθεί ενεργειακά αν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν συμφωνήσουν με τις σουηδικές θέσεις
Ο υπουργός Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου
Γεραπετρίτης: «Δεν είναι στην πρόθεση της Ελλάδας να εμπλακεί στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή»
«Θα θέσω υπόψιν των Ευρωπαίων συναδέλφων το ζήτημα της επίθεσης σε βάρος ελληνικού πλοίου στα διεθνή ύδατα στη Μαύρη Θάλασσα, θα πρέπει να υπάρξει απόλυτη καταδίκη και λογοδοσία» λέει ο Έλληνας ΥΠΕΞ
Γιώργος Γεραπετρίτης
Έκπληξη η συμμετοχή στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ για τους συνέδρους - Χριστοδουλάκης, Δούκας και Γερουλάνος δίνουν μάχη για τη δεύτερη θέση
Εν αναμονή των αποτελεσμάτων από την ΕΔΕΚΑΠ οι υποψήφιοι. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης θα καταγραφεί δεύτερος σε δύναμη στους συνέδρους, ενώ ενισχυμένος εμφανίζεται και ο Παύλος Γερουλάνος
Εκλογές για τους συνέδρους του ΠΑΣΟΚ