Πολιτική

Σαμαράς: Ο Ερντογάν ιθύνων νους των σφαγών στη Συρία – Η ΕΕ οφείλει να το αντιληφθεί

«Έγκλημα νεοοθωμανικής εμπνεύσεως, το υλοποιούν οι τρομοκράτες του Αλ Σάρα» αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός σε δήλωσή του για το αιματοκύλισμα στη Συρία

Για τον ρόλο της Τουρκίας στο αιματοκύλισμα στη Συρία προειδοποιεί την ΕΕ ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με γραπτή του δήλωση.

Σε αυτή ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτηρίζει την Τουρκία ως «ιθύνοντα νου» της «σφαγής» στη Συρία.

«Η Ε.Ε. οφείλει να αντιληφθεί το ρόλο της Τουρκίας του Ερντογάν σε αυτό το εν εξελίξει έγκλημα και να αναρωτηθεί αν έχουμε δικαίωμα να παραδώσουμε τα κλειδιά της ευρωπαϊκής άμυνας στον ιθύνοντα νου των σφαγών που διαπράττονται στη Συρία», τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός.

Ζητά δε από την ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία, ώστε να προηγηθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στη Συρία προτού αρθούν οι κυρώσεις εναντίον της.

Πιο αναλυτικά, η δήλωση Σαμαρά έχει ως εξής:

«Η ανατροπή του ‘Ασαντ καλωσορίστηκε από την Ευρώπη και τη Δύση, γιατί εκπροσωπούσε ένα αυταρχικό καθεστώς. Όμως, η Ε.Ε. και η Δύση όφειλε να γνωρίζει ότι όταν αντικαθιστάς το κακό με το χείρον, τον αυταρχικό ηγέτη με ένα ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα, ενεργούμενο της Τουρκίας του Ερντογάν και του Φιντάν, τότε νομοτελειακά οδηγούμαστε σε σφαγές χιλιάδων αμάχων και σκηνές βαρβαρότητας που δεν αντέχει η ανθρωπότητα τον 21ο αιώνα.

Ό,τι γίνεται στη Συρία, είναι νεοοθωμανικής εμπνεύσεως και υλοποιείται δια χειρός των τρομοκρατών του Αχμέτ αλ Σάρα, ο οποίος δεν άλλαξε επειδή φόρεσε γραβάτα. ‘Αλλωστε, μια τουρκική παροιμία λέει “αν βάλεις πέταλα σε ένα γαϊδούρι, αυτό δεν σημαίνει ότι γίνεται άλογο”.

Η Ε.Ε. οφείλει να αντιληφθεί το ρόλο της Τουρκίας του Ερντογάν σε αυτό το εν εξελίξει έγκλημα και να αναρωτηθεί αν έχουμε δικαίωμα να παραδώσουμε τα κλειδιά της ευρωπαϊκής άμυνας στον ιθύνοντα νου των σφαγών που διαπράττονται στη Συρία.

Επίσης, η Ε.Ε. οφείλει καταδικάσει άμεσα το νέο καθεστώς της Δαμασκού, να επαναφέρει τις κυρώσεις και να βάλει ασφαλιστικές δικλείδες για την άρση τους. Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις και η τήρησή τους στην πράξη και μετά η άρση των κυρώσεων. Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει ν αναλάβει σχετική πρωτοβουλία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Κωνσταντοπούλου υπερασπίστηκε τον Καραναστάση με άγρια επίθεση στον Λαζαρίδη: «Γυμνοσάλιαγκα, λέσι, υποκείμενο»
«Γνωρίζει καλά πώς τον έγλειφε και με έγλειφε από την πρώτη στιγμή. Έλεγε "Διαμαντή τιμάς την επιτροπή", "Διαμαντή σε παρακαλώ", "Διαμαντή σε τιμώ", υπάρχουν και μηνύματα»
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου 9
Ένταση στο νοσοκομείο Λαμίας με τον Άδωνι Γεωργιάδη στα εγκαίνια νέου τμήματος
Ο υπουργός Υγείας κάλεσε τους συγκεντρωμένους να σεβαστούν την παρουσία του Μητροπολίτη Φθιώτιδας - «Αν στη θέση του ήταν ένας ιμάμης και ευλογούσε τη Χαμάς, θα τον σέβεστε – γιατί όχι και έναν Ορθόδοξο Μητροπολίτη;»
Σκηνικό έντασης στα εγκαίνια του νέου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας
22
Η απάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στις κυβερνητικές πηγές – «Η απόλυτη πλειοψηφία δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 75»
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απαντά σημείο προς σημείο σε όσα ανέφεραν οι κυβερνητικές πηγές για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στη ψηφοφορία για τον ΟΠΕΠΕΠΕ
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος