Πολιτική

Σαμαράς: Ο τερματισμός των τουρκικών προκλήσεων προυπόθεση για την επανέναρξη των συνομιλιών (ΦΩΤΟ)

Με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, συναντήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το ραντεβού των δύο ανδρών ήταν προγραμματισμένο για τις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρετάνια”.

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι “ο τερματισμός των τουρκικών αποσταθεροποιητικών κινήσεων για την περιοχή είναι μια προυπόθεση για συνεχιστούν οι συνομιλίες. Οι οποίες πρέπει πράγματι να συνεχιστούν για να υπάρχει λύση”.

Ακόμη ο κ. Σαμαράς υποστήριξε “από την άλλη πλευρά εύχομαι να συνεχίζεται και ο συντονισμός μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου, ο συντονισμός είναι αναγκαίος για να λυθεί το πρόβλημα όπως αλλωστε ορίζεται και από τις ανάγκες της ιστορίας και των κοινών αγώνων που έχουμε δώσει μαζί. Και του καινούργιου χώρου στον οποίο οφείλουμε να συμπλεύσουμε, είναι ο χώρος των υδρογοναθράκων και των ενεργειακών δρόμων που έχουν ανοιχθεί”.


“Είχα μια άριστη και φιλική -με τον Νίκο Αναστιάδη που είναι γνωστές αλλωστε οι σχέσεις μας-επαφή με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τον ευχαριστώ για τη σε βάθος ενημέρωση που είχε την καλοσύνη να μου κάνει” συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Σαμαράς κληθείς να σχολιάσει την επανέναρξη των συνομιλιών ανάμεσα στην Ελληνοκυπριακή και Τουρκοκυπριακή πλευρά υπογράμμισε ότι “δεν μπορώ να σας πω ότι μου άρεσαν οι τελευταίες δηλώσεις του εκπροσώπου του ΟΗΕ. Ελπίζω να κινηθούν όλοι οι παράγοντες σταθεροποιητικά και προς την κατεύθυνση μιας λύσης σωστής με σωστούς τους όρους που εμείς και η Κύπρος θελουμε”.

Τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ερώτηση για το αν μπορεί να υπάρξει πρόβλημα με το Ισραήλ όσο αφορά την Τριμερή Ελλάδα -Κύπρος – Αίγυπτος απάντησε ότι “δεν θα πρεπει να υπάρξει πρόβλημ ούτε με την Αίγυπτο ούτε με το Ισραήλ, το συζητήσαμε με τον Πρόεδρο. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει πρόβλημα, θα έχουμε προσεχώς μια συνάντηση με την Αίγυπτο από ότι αντιλμβάνομαι που έχει προγραμματιστεί”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΑΦΕΡΜΟΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πυρά Παππά κατά της κυβέρνησης: «Ένα ευρώ στην κοινωνία, επτά στους δανειστές»
Στο στόχαστρο του μπαίνει η πολιτική των πρόωρων αποπληρωμών του δημόσιου χρέους και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση εξοφλεί δάνεια χαμηλού επιτοκίου την ώρα που η χώρα δανείζεται ακριβότερα από τις αγορές
Ο Νίκος Παππάς
Ο Μητσοτάκης ευχήθηκε χρόνια πολλά στη Μαντόνα για τα γενέθλιά της – «Έλα ξανά του χρόνου»
Το βράδυ της Πέμπτης η Μαντόνα ανέβασε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram από φωτογραφίες και βίντεο από το εορταστικό κλίμα με τον Μητσοτάκη να το αναδημοσιεύει με στόρι
Κυριάκος Μητσοτάκης 18
Αντώνης Σαμαράς για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Μακριά από ιδεολογικές μεμψιμοιρίες αποχαιρετώ με συγκίνηση τον σπουδαίο, πολιτικό στοχαστή»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον διακεκριμένο ακαδημαϊκό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του στη μελέτη της ελληνικής κοινωνίας
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία μετά τις αντιδράσεις για το χωροταξικό για τις ΑΠΕ: «Το καθεστώς κυριαρχίας στο Αιγαίο είναι απολύτως ξεκάθαρο»
Διπλή παρέμβαση από τα τουρκικά υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας κατά του ελληνικού ενεργειακού σχεδιασμού – «Παράνομα» και χωρίς έννομο αποτέλεσμα τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα, απαντά η Αθήνα
Αιγαίο, άσκηση, φρεγάτες 126
Ρένα Δούρου: «Η Τουρκία επαναφέρει τις γκρίζες ζώνες» – Πυρά στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά
Η πρόεδρος της ΚΟ και τομεάρχισσα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το Μαξίμου ότι παραμένει σε ρόλο «σχολιαστή / παρατηρητή», την ώρα που η Άγκυρα επαναφέρει τις αμφισβητήσεις της στο Αιγαίο και επιμένει στη «Γαλάζια Πατρίδα»
Η Ρένα Δούρου
ΠΑΣΟΚ κατά Πιερρακάκη: «Απύθμενο θράσος, κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ» – «Θα ήταν υπουργός της δραχμής»
Σφοδρή απάντηση στη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών - «Δεν δεχόμαστε υποδείξεις από πολιτικούς που περιφέρουν τις φιλοδοξίες τους από το ένα κόμμα στο άλλο»
Κυριάκος Πιερρακάκης 19