Πολιτική

“Σφάχτηκαν” Πολάκης με Άδωνι στη Βουλή για την 4χρονη Μελίνα

Αντιπαράθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη με τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Άδωνη Γεωργιάδη, σημειώθηκε απόψε, σχετικά με την υπόθεση της έρευνας για το θάνατο της τετράχρονης Μελίνας Παρασχάκη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του κ. Γεωργιάδη για τη μη καταβολή των 24 εκατ. ευρώ, σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα τα οποία είχαν εγκριθεί στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ.

«Το όνομα Μελίνα Παρασχάκη σας λέει κάτι;» ανέφερε απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ο κ. Γεωργιάδης, και υποστήριξε ότι δεν έχουν δοθεί ακόμη απαντήσεις για την υπόθεση, ενώ κάλεσε και τον κ. Πολάκη να «χαμηλώσει τους τόνους» γιατί όπως είπε, «τώρα κυβερνάτε και κρίνεστε».

«Αρχιμάστορα στις προσωπικές επιθέσεις» χαρακτήρισε τον κ. Γεωργιάδη απαντώντας ο κ. Πολάκης, ενώ αναφερόμενος στην υπόθεση του τετράχρονου κοριτσιού, είπε ότι «η προκαταρκτική έχει ήδη ολοκληρωθεί και η ΕΔΕ έχει ξεκινήσει» και τόνισε ότι «για κανένα ανάλογο περιστατικό δεν έχει υπάρξει τόσο γρήγορα αποτέλεσμα».

Ειδικότερα για την αναισθησιολόγο, είπε ότι «εμένα είναι ξαδέλφη μου, όμως αν φταίει θα πληρώσει και έχει λεβεντιά να το δηλώσει. Δεν πρόκειται να βρεθεί έστω ένας που να πει ότι πήρα τηλέφωνο ή έκανα κάποια παρέμβαση. Μην μου λέτε λοιπόν εμένα «χαμηλά» γιατί οι δικοί μου ουρανοί είναι ψηλά, εσάς είναι χαμηλά», τόνισε.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανήλθε και κατηγόρησε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ότι πριν το δημοψήφισμα είχε γράψει μαντινάδα και υποστήριζε ότι «το “όχι” θέλει Έλληνες και το “ναι” προδότες» αλλά «μετά πήρατε υπουργική καρέκλα και είπατε ένα μεγάλο “ναι”».

«Δεν έχω πρόβλημα να παραδεχτώ ότι κάναμε συμβιβασμό και είναι προφανές ότι έχω συμμετοχή στο 73% που πήρε το “όχι” στα Χανιά. Έκανα την επιλογή, όχι για να γίνω υπουργός – είχα και έχω δουλειά και έχω αναδειχθεί από αυτά που έχω κάμει στη ζωή μου. Δεν περίμενα να αναδειχτώ από αυτό, ούτε προσδοκούσα οφέλη ,όπως προσδοκούσαν και έλαβαν πάρα πολλοί προκάτοχοί μας» απάντησε ο κ. Πολάκης.

Σε ό,τι αφορά την πληρωμή των 24 εκατ. ευρώ στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη ότι δεν είχαν εκδοθεί οι αναγκαίες υπουργικές αποφάσεις έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2014, και προανήγγειλε ότι το θέμα θα λυθεί με νομοθετική ρύθμιση που θα έρθει σύντομα στη Βουλή.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επεισοδιακό φινάλε σε συνέντευξή της – «Σας καλέσαμε για 40 λεπτά και ήρθατε ένα τέταρτο πριν» – «Το θεωρώ μεγάλη αγένεια»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας παραπονέθηκε ότι οι δημοσιογράφοι δεν τη ρώτησαν για συγκεκριμένα θέματα και εκείνοι της επισήμαναν ότι άργησε να πάει στο στούντιο
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου στο βήμα της Βουλής 11
Άρση ασυλίας για Παύλο Πολάκη και Έλενα Ακρίτα εισηγείται η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
Η υπόθεση του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ αφορά τη μήνυση που του έχει υποβάλει η Αθηνά Λινού και της βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον της ο Γιώργος Γεραπετρίτης
Ο Παύλος Πολάκης και η Έλενα Ακρίτα σε επιτροπή της Βουλής 4
Στέφανος Κασσελάκης: Ένοχος για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες – 30 μήνες φυλακή με αναστολή και πρόστιμο 50.000 ευρώ
Η εισαγγελέας είχε ζητήσει την απαλλαγή του Στέφανου Κασσελάκη επισημαίνοντας ότι «δεν είχε δόλο» - Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει έφεση κατά της απόφασης
Eurokinissi 31
Κωστής Χατζηδάκης για ανομία στα πανεπιστήμια: Διαγραφή φοιτητών που συμμετέχουν σε επεισόδια, απόδοση ευθυνών και στους πρυτάνεις που δεν εφαρμόζουν τον νόμο
«Όποιος κάνει ζημιά στη δημόσια περιουσία πρέπει να καταβάλει αποζημίωση. Θα έρχεται ένα χαρτί από την ΑΑΔΕ που θα προσδιορίζει τι πρέπει να πληρώσει»
Αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη χώρο του ΑΠΘ 1