Πολιτική

Σφάζονται στο ΠΑΣΟΚ – Οργή του γραμματέα κατά της Γεννηματά

Πόλεμος έχει ξεσπάσει στο ΠΑΣΟΚ ανάμεσα σε ηγετικά στελέχη και όλα δείχνουν ότι αυτός ο πόλεμος δεν θα είναι αναίμακτος.

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Στέφανος Ξεκαλάκης, επιτέθηκε σήμερα με απίστευτη σφοδρότητα στην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

«Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ “καταγγέλλει τους μηχανισμούς, ενώ η ίδια είναι αυτή που πάει να στήσει μηχανισμό. Το διακύβευμα είναι αν θέλουμε ένα μικρό ελεγχόμενο ΠΑΣΟΚ, ένα κόμμα υποτακτικών πολιτικών στελεχών, ή αν θέλουμε μια μεγάλη πρωταγωνίστρια πολιτική δύναμη» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο κ. Ξεκαλάκης.

Είπε χαρακτηριστικά: «Είμαι γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, όχι της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αυτό τον ρόλο τον τιμώ, διότι μπορώ να κοιτάζω στα μάτια από την πρόεδρο μέχρι το τελευταίο μέλος μας, στην πιό απομακρυσμένη περιοχή, με την δουλειά που έχω κάνει».

Ζήτησε να προχωρήσει τάχιστα η υλοποίηση των αποφάσεων του συνεδρίου του 2015 «για να πάμε στη μεταξέλιξη του ΠΑΣΟΚ και την περαιτέρω ανασυγκρότηση του χώρου, χωρίς περιχαρακώσεις. Θεωρούμε ότι σε αυτή τη μετεξέλιξη, έχουν θέση και “ΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ”, στην οποία μετέχουν 3 πρώην σύντροφοί μας και “ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ” και “ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ”, καθώς και διάφορες άλλες κινήσεις και συλλογικότητες, που είναι όμορες πρός τις ιδεολογικές μας αρχές και αξίες. Θέση μας είναι ότι είναι εξαιρετικά κρίσμο να συντριβεί ο λαικισμός και αυτό θα γίνει αν καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν».

Και συνέχισε: «Εμείς, καταθέσαμε μια πρόταση προς αυτή την κατεύθυνση, η ηγεσία του κόμματος, η κα Γενημματά και οι περί αυτήν δεν συμφώνησαν και καλά έκαναν και στην ψηφοφορία ο πρόεδρος της συνεδρίασης ο κ. Μιχάλης Τζελέπης- και προκαλώ τον οιονδήποτε να με διαψεύσει- είπε στο σώμα, ότι βάσει των εισηγήσεων που ακούστηκαν, αλλά και βάσει του κλίματος που εκείνος εισέπραξε εντός της ΚΕ, με συντριπτική πλειοψηφία πέρασε η θέση της προέδρου».

Μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότι έγιναν παρατυπίες και όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει πιθανότητα αποπομπής του, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ο κ Ξεκαλάκης απάντησε:

«Είμαι εκλεγμένος από την ΚΕ του κόμματος, δεν είμαι διορισμένος από την κα Γενημματά. Ισχυρίζονται ότι η ΚΕ απηχεί τις θέσεις της ηγεσίας και από εκεί και πέρα θα περιμένω να ακολουθηθεί η διαδικασία και να φέρει το θέμα στην ΚΕ και να μου κάνει μομφή, δικαίωμά της είναι, άν πιστεύει κάτι τέτοιο.Από εκεί και πέρα η ΚΕ θα κρίνει κατά πόσον ο Γραμματέας είναι γραμματέας του κόμματος και ακολουθεί αυτά που ορίζει το κατασταστικό και η συνείδησή μας ως κομματικά μέλη.
Ξέρετε, είμαι γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, όχι της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αυτό τον ρόλο τον τιμώ, διότι μπορώ να κοιτάζω στα μάτια από την πρόεδρο μέχρι το τελευταίο μέλος μας, στην πιό απομακρυσμένη περιοχή, με την δουλειά που έχω κάνει».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σφοδρά πυρά της αντιπολίτευσης για το διάγγελμα Μητσοτάκη: «Άλλο να υπηρετείς τον λαό, και άλλο να συντηρείς τη διαφθορά»
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΝΙΚΗ απορρίπτουν ως επικοινωνιακή διαχείριση τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με αιχμή το ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή
Φάμελλος, Ανδρουλάκης και Κουτσούμπας
Νίκος Ανδρουλάκης: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι το βαθύ κράτος του ρουσφετιού, της διαφθοράς και της ατιμωρησίας – Εκλογές τώρα»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καλεί τον πρωθυπουργό να αφήσει τα πρόχειρα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και σημειώνει ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή και νέο άνεμο
Νίκος Ανδρουλάκης 8