Πολιτική

“Σηκώνει” το γάντι η κυβέρνηση: Καλώς να ορίσει η πρόταση μομφής της ΝΔ

Το γάντι σήκωσε η κυβέρνηση και απάντησε στα σενάρια για νέα πρόταση μομφής από την πλευρά της ΝΔ με αφορμή την συμφωνία των Πρεσπών. Το ενδεχόμενο αυτό άφησε ανοικτό η εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μαρία Σπυράκη λέγοντας ότι η ΝΔ θα κάνει ότι μπορεί για να μην περάσει η συμφωνία.

Κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας μιλώντας στο newsit.gr σχολίασε τις πληροφορίες αυτές λέγοντας: «Καλώς να ορίσει η ΝΔ με την πρόταση μομφής. Αναμένουμε με ενδιαφέρον την επιχειρηματολογία της όταν θα καταθέσει την πρόταση. Τι θα πει δηλαδή στο σώμα της Βουλής; Ότι πρέπει να πέσει η κυβέρνηση που μείωσε την ανεργία, που αύξησε τον κατώτατο μισθό, που δεν έκοψε τις συντάξεις, που μείωσε τις ασφαλιστικές εισφορές; Την περιμένουμε λοιπόν, όπως περιμένουμε να χάσει στην ψηφοφορία όπως και την προηγούμενη φορά».

[read4more]

Ο κορυφαίος αξιωματούχος εμφανίστηκε πάντως να υποβαθμίζει την αντίδραση των ΑΝΕΛ παρά το γεγονός ότι τη τελευταία εβδομάδα ο Παναγιώτης Σγουρίδης εμφανίστηκε και πάλι να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να υπερψηφίσουν την πρόταση μομφής που θα φέρει στην Βουλή η ΝΔ.

«Οι απόψεις του Πάνου Καμμένου για τη συμφωνία των Πρεσπών είναι γνωστές. Δεν είναι αυτός που αλλάζει τώρα άποψη. Όλα αυτά που λέει τα υποστηρίζει εδώ και χρόνια» ανέφερε το στέλεχος της κυβέρνησης, σχολιάζοντας την στάση του κυβερνητικού εταίρου του Αλέξη Τσίπρα.

Ο  Πάνος Καμμένος, πάντως, με αφορμή της δηλώσεις του Σκοπιανού πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, επανέλαβε  ότι η συμφωνία των Πρεσπών δεν μπορεί να ‘χει καμία τύχη μετά από τις «ακραίες» δηλώσεις του Σκοπιανού αξιωματούχου.

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ που γίνεται σήμερα (11.12.2018) το πρωί όπου εκεί ο υπουργός Άμυνας αναμένεται να δώσει το στίγμα των κινήσεων του από εδώ και εμπρός.

Ο Θεόδωρος Τοσουνίδης, πάντως σχολιάζοντας τις πληροφορίες για το ενδεχόμενο η ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής, είπε ότι κινδυνεύει να πυροβολήσει για ακόμα μια φορά τα πόδια της. “Θα τολμήσετε να καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας για το ζήτημα των Σκοπίων υπερασπιζόμενοι δήθεν τη Μακεδονία, χωρίς όμως να δεσμεύεστε ότι δεν θα δεχθείτε ποτέ τη χρήση του ονόματος “Μακεδονία”;» σημείωσε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού για ελληνοτουρκικά: «Πυρά» στην κυβέρνηση για ιστορική «τεμενάδα» στην Άγκυρα και «Πρέσπες του Αιγαίου»
Η Τουρκία κλιμακώνει τις διεκδικήσεις και τις προκλήσεις της στο Αιγαίο ενώ η ελληνική πλευρά εμφανίζεται διατεθειμένη για διαπραγματεύσεις, αναφέρει
Δίκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας για το βιντεοληπτικό υλικό της εμπορικής αμαξοστοιχίας από τον Εμπορευματικό Σταθμό Θεσσαλονίκης το βράδυ του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026. (OFFNETWORK.GR/EUROKINISSI) 54
Η κυβέρνηση βάζει μπρος την συνταγματική αναθεώρηση: Ανακοινώσεις τη Δευτέρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να καταθέσουν τις προτάσεις τους - Αναμένονται ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες
Κυριάκος Μητσοτάκης
86
Θεόδωρος Λιβάνιος: Ετοιμάζουμε ηλεκτρονική ψήφο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές – Τι είπε για την άρση μονιμότητας και τις κρίσεις προϊσταμένων στο Δημόσιο
«Το κρίσιμο ζητούμενο δεν είναι τόσο η άρση της μονιμότητας αυτή καθαυτή, όσο η καθιέρωση ενός ουσιαστικού και αντικειμενικού συστήματος αξιολόγησης» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών
Δημόσιοι υπάλληλοι
13