Πολιτική

Σηκώνει το… γάντι ο Μητσοτάκης: Τέλος στο άτυπο μορατόριουμ με ΣΥΡΙΖΑ – Τι θα ανακοινώσει στη Βουλή

Το τέλος του άτυπου μορατόριουμ ανάμεσα σε κυβέρνηση κι αντιπολίτευση που έφερε η κρίση του κορονοϊού σηματοδοτεί η σημερινή συζήτηση των αρχηγών στη Βουλή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα σηκώσει το γάντι και θ’ απαντήσει εφ’ όλης της ύλης στην κριτική του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και στα σενάρια εκλογών που ανακίνησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, άλλωστε, λίγο νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, τόνισε στους υπουργούς του ότι καθήκον της κυβέρνηση είναι η επιτάχυνση του μεταρρυθμιστικού της έργου και η υλοποίηση του σχεδίου της.

Click4more Επτά νομοσχέδια ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο – Συστάσεις Μητσοτάκη στους υπουργούς

Στην κυβέρνηση κάνουν λόγο για «φοβία» του κ. Τσίπρα και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τις κάλπες, ενώ τονίζουν ότι η κυβέρνηση δεν πορεύεται με τη λογική «βλέποντας και κάνοντας». Αντιθέτως, έχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο που ξεδιπλώνεται σε φάσεις και προχωράει σταθερά.

Τι θα πει ο Μητσοτάκης στη Βουλή

Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται ασφαλώς να κάνει έναν σύντομο απολογισμό του σχεδίου που εφάρμοσε έως σήμερα η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ, αναφερόμενος στο σχέδιο μετάβασης στη «νέα κανονικότητα», θα εστιάσει στην παρακολούθησή του από ένα μόνιμο μηχανισμό που αποτελεί κατ’ ουσίαν τη μετεξέλιξη της κυβερνητικής task force που το επεξεργάστηκε, σε συνεργασία με τους ειδικούς επί της υγείας. Και ο οποίος μηχανισμός θα παρεμβαίνει εάν διαπιστωθεί αύξηση των κρουσμάτων, προκειμένου να εφαρμόσει περιοριστικά μέτρα σε τοπικό ή υπερτοπικό επίπεδο, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός και στο τηλεοπτικό του μήνυμα την Τρίτη.

Click4more Τσίπρας: «Βόμβα» για «ίσως αναπόφευκτες πρόωρες εκλογές»

Κυρίως, όμως, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να εστιάσει στην οικονομία. Και δεν θ’ αναφερθεί μόνο στο σχέδιο για την επόμενη μέρα, αλλ’ επιπλέον θα παρουσιάσει τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για την παράταση του πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας, αλλά και για την επιδότηση των αποδοχών όσων εργαζομένων θα δουλεύουν εκ περιτροπής από το κράτος για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, ειδικά για το ζήτημα της πρώτης κατοικίας, αναμένεται ν’ ανακοινώσει την παράταση της προστασίας για ένα μεταβατικό στάδιο κι αυτό μόνο για τις περιπτώσεις δανειοληπτών που επλήγησαν από τον κορονοϊό. Για όλους τους υπόλοιπους θα ισχύσει άμεσα το νέο πλαίσιο, στο οποίο επίσης θ’ αναφερθεί αναλυτικά ο πρωθυπουργός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «επαναστατικό αυτονόητο» για αξιολόγηση και διαφάνεια στο Δημόσιο και η Εθνική Στρατηγική για τη βία των ανηλίκων
«Είμαστε δίπλα στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και κυρίως, είμαστε δίπλα στα παιδιά, για να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που τα προστατεύει» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Πολάκης για εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ: Πρέπει να έχει την κοινωνική αποδοχή – Πού διαφώνησε με Φάμελλο
«Ο αρχηγός πρέπει να συγκεντρώνει την κοινωνική αποδοχή, άρα δεν είναι καλό να γίνουν βήματα πίσω» είπε ο βουλευτής Χανίων για τη διαδικασία εκλογής Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Παύλος Πολάκης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ