Πολιτική

Συμφώνησαν για τον οδικό χάρτη ενός Greek Stream – Τα οφέλη ενός ελληνικού αγωγού στη συνάντηση με το αφεντικό της Gazprom

- ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ GAZPROM
- Παρών στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου είναι και ο αρμόδιος υπουργός, Παναγιώτης Λαφαζάνης
- Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει στον καθορισμό ενός χρονοδιαγράμματος και ενός οδικού χάρτη για τον ελληνικό αγωγό
- Πρόκειται για αγωγό φυσικού αερίου με την επένδυση να υπολογίζεται στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ολοκληρώθηκε χωρίς δηλώσεις η συνάντηση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη με τον επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ.

Οι δυο άνδρες αναχώρησαν από το υπουργειο για το Μέγαρο Μαξίμου συναντώνται με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Πηγές που μετείχαν στη συνάντηση ανέφεραν ότι συμφωνήθηκε η σύσταση ομάδας εργασίας για την προώθηση του αγωγού μεταφοράς ρωσικού αερίου μέσω Εκλάδας προς την Ευρώπη, τον καθορισμό του χρονοδιαγράμματος και ενός “οδικού χάρτη” που θα περιγράφει τις αρμοδιότητες κάθε πλευράς.

Δεν απέκλεισαν επίσης την υπογραφή σχετικής συμφωνίας.

O νέος αυτός αγωγός θα αποτελεί ουσιαστικά συνέχεια του Turkish Stream που θα ξεκινά από τα ρωσικά παράλια της Μαύρης Θάλασσας και θα φτάσει έως τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Με αυτό τον τρόπο η Ρωσία θέλει να τροφοδοτεί την ευρωπαϊκή αγορά παρακάμποντας όμως την Ουκρανία.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, το ελληνικό τμήμα του αγωγού θα προσφέρει μία επένδυση που θα φτάνει τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ μεταξύ των οφελών για την Ελλάδα θα είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας και η αύξηση του ανταγωνισμού στην αγορά φυσικού αερίου.

Από την πλευρά της η Κομισιόν, δηλώνει έτοιμη να αξιολογήσει οποιαδήποτε συμφωνία ενδεχομένως προκύψει ανάμεσα στην Ελλάδα και την Gazprom, αλλά προς το παρόν δεν δέχεται να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο μέχρι να έχει τις απαραίτητες πληροφορίες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πυρά Παππά κατά της κυβέρνησης: «Ένα ευρώ στην κοινωνία, επτά στους δανειστές»
Στο στόχαστρο του μπαίνει η πολιτική των πρόωρων αποπληρωμών του δημόσιου χρέους και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση εξοφλεί δάνεια χαμηλού επιτοκίου την ώρα που η χώρα δανείζεται ακριβότερα από τις αγορές
Ο Νίκος Παππάς 9
Ο Μητσοτάκης ευχήθηκε χρόνια πολλά στη Μαντόνα για τα γενέθλιά της – «Έλα ξανά του χρόνου»
Το βράδυ της Πέμπτης η Μαντόνα ανέβασε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram από φωτογραφίες και βίντεο από το εορταστικό κλίμα με τον Μητσοτάκη να το αναδημοσιεύει με στόρι
Κυριάκος Μητσοτάκης 24
Αντώνης Σαμαράς για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Μακριά από ιδεολογικές μεμψιμοιρίες αποχαιρετώ με συγκίνηση τον σπουδαίο, πολιτικό στοχαστή»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον διακεκριμένο ακαδημαϊκό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του στη μελέτη της ελληνικής κοινωνίας
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία μετά τις αντιδράσεις για το χωροταξικό για τις ΑΠΕ: «Το καθεστώς κυριαρχίας στο Αιγαίο είναι απολύτως ξεκάθαρο»
Διπλή παρέμβαση από τα τουρκικά υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας κατά του ελληνικού ενεργειακού σχεδιασμού – «Παράνομα» και χωρίς έννομο αποτέλεσμα τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα, απαντά η Αθήνα
Αιγαίο, άσκηση, φρεγάτες 126
Ρένα Δούρου: «Η Τουρκία επαναφέρει τις γκρίζες ζώνες» – Πυρά στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά
Η πρόεδρος της ΚΟ και τομεάρχισσα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το Μαξίμου ότι παραμένει σε ρόλο «σχολιαστή / παρατηρητή», την ώρα που η Άγκυρα επαναφέρει τις αμφισβητήσεις της στο Αιγαίο και επιμένει στη «Γαλάζια Πατρίδα»
Η Ρένα Δούρου
ΠΑΣΟΚ κατά Πιερρακάκη: «Απύθμενο θράσος, κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ» – «Θα ήταν υπουργός της δραχμής»
Σφοδρή απάντηση στη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών - «Δεν δεχόμαστε υποδείξεις από πολιτικούς που περιφέρουν τις φιλοδοξίες τους από το ένα κόμμα στο άλλο»
Κυριάκος Πιερρακάκης 19