Πολιτική

Σκοπιανό: Απάντησαν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας και… έχασαν 23.000 λίρες! [vid]

Είναι ένα στιγμιότυπο που αποδεικνύει το πόσο προβληματικό είναι ως ζήτημα το Σκοπιανό. Ένα βίντεο που αποτελεί... κανονική παραχάραξη της ιστορίας.

Χρονολογείται από το 2012. Ωστόσο με το Σκοπιανό να βρίσκεται στον “αφρό” της επικαιρότητας, έρχεται ξανά στο προσκήνιο. Είναι ένα βίντεο από τηλεοπτικό παιχνίδι στην Βρετανία. Ένα ζευγάρι διεκδικεί το ποσό των 23.000 λιρών και η ερώτηση που “πέφτει”, έχει χρώμα… ελληνικό. Στο επίκεντρο βρίσκεται ο Μέγας Αλέξανδρος.

Ο Μέγας Αλέξανδρος και η παραχάραξη της ιστορίας

Συγκεκριμένα: “Ποια ήταν η εθνικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου;“. Απλή και… κατανοητή. Στη θεωρία τουλάχιστον.

Οι παίκτες απάντησαν σχεδόν… ενστικτωδώς το… προφανές. “Ελληνική“. Ήταν, μάλιστα, τόσο βέβαιοι για την απάντησή τους, που την “κλείδωσαν” χωρίς δεύτερη σκέψη. Και χωρίς να ακούσουν άλλες εναλλακτικές.

Αμ δε! Λιγα δευτερόλεπτα μετά, ο παρουσιαστής τους ανακοινώνει πως η απάντησή τους ήταν λανθασμένη! Συμπληρώνοντας πως ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν από την… Μακεδονία!

Μάλιστα έδωσε και την ιστορική -υποτίθεται- επεξήγηση: “Μπορώ να σας πω πως ήταν από την «Μακεδονία». Γεννήθηκε στην Πέλλα το 356 π.Χ.“.

Δείτε το ανεκδιήγητο βίντεο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ελληνική Δικαιοσύνη «επιταχύνεται» – Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποιεί: «Δεν θα αφήσουμε τον θόρυβο να επισκιάσει τις αλλαγές»
Ο Πρωθυπουργός παρουσίασε το νέο πρόσωπο της Δικαιοσύνης, ζητώντας νηφαλιότητα απέναντι στη συνωμοσιολογία και αναδεικνύοντας τα πρώτα μετρήσιμα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η προστασία της Δικαιοσύνης είναι ουσιαστικά η προστασία της ίδιας της Δημοκρατίας
«Για τον νέο δικαστικό χάρτη, πολλοί έλεγαν ότι αυτά στην Ελλάδα δε μπορούν να γίνουν. Αποδεικνύεται ότι έκαναν μεγάλο λάθος. Φτάσαμε με τρόπο αθόρυβο, σε μια νέα πραγματικότητα» είπε ο Πρωθυπουργός.
Κυριάκος Μητσοτάκης