Πολιτική

Σκοπιανό: Το παρασκήνιο του τηλεφωνήματος Τσίπρα – Ζάεφ – Το επικρατέστερο όνομα και το “αγκάθι”

- Η πολυαναμενόμενη τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζάεφ έγινε στις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας (11.06.2018) - Νέος γύρος συνομιλιών νωρίς το πρωί της Τρίτης - Συνέντευξη Τύπου του Πάνου Καμμένου την ίδια ημέρα

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η πολυαναμενόμενη τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζάεφ, το μεσημέρι της Δευτέρας (11.06.2018).

Το τηλεφώνημα έγινε στις 3 το μεσημέρι και διήρκησε μέχρι τις 4, ενώ αύριο, Τρίτη, θα ακολουθήσει νέος γύρος συνομιλιών νωρίς το πρωί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο Epsilon, “αγκάθι” για την τελική συμφωνία για το Σκοπιανό αποτελεί το erga omnes. Οι Σκοπιανοί ήθελαν να κάνουν τις συνταγματικές αλλαγές σε βάθος δύο ετών, κάτι που η ελληνική κυβέρνηση δεν αποδέχθηκε. Το Μέγαρο Μαξίμου έθεσε έναν χρονικό ορίζοντα για τις συνταγματικές αλλαγές μέχρι το τέλος του έτους. Επιπλέον, πηγές της ελληνικής κυβέρνησης τονίζουν πως “αν θα έχουμε συμφωνία, θα έχουμε συμφωνία για όλα”.

Επικρατέστερη ονομασία για την επίλυση του Σκοπιανού είναι η “Βόρεια Μακεδονία” (Severna Makedonija), με γλώσσα την Μακεδονική – Σλαβική.

Κρίσιμη η Τρίτη

Στην περίπτωση, που στην αυριανή, νέα τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Ζάεφ, υπάρξει συμφωνία, οι δύο πρωθυπουργοί θα συναντηθούν στις Πρέσπες, όπου θα υπογράψουν ένα προσύμφωνο.

Ακούστε το ρεπορτάζ του “Live News”

Συνέντευξη Τύπου του Πάνου Καμμένου

Νωρίτερα, σήμερα, ο Πάνος Καμμένος προανήγγειλε ότι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, αύριο Τρίτη. Η συνέντευξη δεν θα δοθεί στο Υπουργείο Άμυνας αλλά στα γραφεία των ΑΝΕΛ, στη Λεωφ. Συγγρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καμμένος είχε προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου προκειμένου να μιλήσει για ζητήματα του κόμματός του. Βέβαια, θα δεχθεί ερωτήσεις, συνεπώς αναμένεται να ζητηθεί η τοποθέτηση του Πάνου Καμμένου για τις τελευταίες εξελίξεις στο Σκοπιανό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Κυρανάκης για τις αλλαγές στα τρένα: Τα υλικά των καθισμάτων είναι πιο εύφλεκτα από ότι θα έπρεπε
«Ο ΟΣΕ αλλάζει στην πράξη», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, μιλώντας για τις κάμερες σε συρμούς και σήραγγες και τα καινούργια τρένα που θα παραλάβει η χώρα
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης
Παύλος Μαρινάκης: Πλήθος κόσμου και γνωστοί πολιτικοί στα εγκαίνια του πολιτικού γραφείου του κυβερνητικού εκπροσώπου
Με σύνθημα «Ψηλότερα για όλους» ο Παύλος Μαρινάκης στις βασικές πολιτικές του προτεραιότητες τόνισε, μεταξύ άλλων, την στήριξη της οικογένειας, τη θωράκιση της ασφάλειας και τη συνεχή αναβάθμιση της δημόσιας υγείας
Εγκαίνια πολιτικού γραφείου Παύλου Μαρινάκη
Το συγκινητικό «αντίο» του Νικήτα Κακλαμάνη στην Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη: «Σε αποχαιρετώ, αλλά δε σε ξεχνώ»
Στο Α’ Νεκροταφείο, ο πρόεδρος της Βουλής αποχαιρέτησε με προσωπικό λόγο την πρώτη γυναίκα που ανέλαβε το ύπατο κοινοβουλευτικό αξίωμα στην ιστορία της χώρας και έκανε λόγο για μια παρακαταθήκη που θα φωτίζει τη συνέχεια
Νικήτας Κακλαμάνης
Κυριάκος Μητσοτάκης από Νέο Δελχί: Το έργο του IMEC θα αποφέρει οφέλη σε Ινδία και Ελλάδα
Ο πρωθυπουργός μίλησε για τους κινδύνους της ΑΙ, προειδοποίησε για συγκέντρωση ισχύος σε λίγες εταιρείες και ανέδειξε IMEC, επενδύσεις, απευθείας πτήσεις και τουρισμό ως αιχμές συνεργασίας με το Νέο Δελχί
Κυριάκος Μητσοτάκης
30
Κόντρα Μάντζου και Λαζαρίδη με φόντο το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΑ: «Ποιος κυβερνά τον τόπο τα τελευταία επτά χρόνια;»
Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ολομέλεια για την υπόθεση των φερόμενων «μαϊμού» επιδομάτων, με τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας να θέτει ερωτήματα για την Αναστασία Χατζηδάκη
Δημήτρης Μάντζος 6