Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

“Σκοτωμός” στην Βουλή μεταξύ Σαμαρά – Κωνσταντοπούλου (ΒΙΝΤΕΟ)

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μεγάλη ένταση επικράτησε στο κοινοβούλιο αμέσως μετά την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά με πρωταγωνίστρια την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και με αφορμή μία αποστροφή του πρώην πρωθυπουργού.

Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκίνησε την ομιλία του με αρκετή ένταση. Ο πρώην πρωθυπουργός ανέβηκε στο βήμα αμέσως μετά τον… διάδοχό του, Αλέξη Τσίπρα και σε εκείνο το σημείο είπε: “Στομάχι να έχω, όλα θα τα ζήσω…”.

Στην ομιλία του εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία θα “βάλει πλάτη” στις προσπάθειές της, αρκεί αυτές να είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού.

Ωστόσο μία αποστροφή του Αντώνη Σαμαρά προκάλεσε το… επεισόδιο. Ο πρώην πρωθυπουργός, είπε χαρακτηριστικά: “Μιλήσατε για δικό μου συνεργάτη. Εγώ επειδή είμαι της ευθείας, της αντρικής σχολής…”.

Σε εκείνο το σημείο επικράτησε ένταση στο κοινοβούλιο, με τον Α. Σαμαρά να λέει: “Προτιμάτε την τεθλασμένη;” με αρκετούς από τους παρευρισκόμενους βουλευτές να αντιδρούν έντονα.

Στην συνέχεια, ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει παραδώσει την χώρα στους λαθρομετανάστες και τους κουκουλοφόρους. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε κάποιο σημείο της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά, τον κάλεσε να συντομεύει και όταν εκείνος έκλεισε την ομιλία του, η πρόεδρος της Βουλής τόνισε: “Ο πρωθυπουργός είχε δικαίωμα να μιλήσει 10 λεπτά και μίλησε 22. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είχε δικαίωμα να μιλήσει για 5 λεπτά και μίλησε 26 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα“.

Σχόλιο Ζωής και… πόλεμος!

Ακολούθως, επήλθε η ρήξη. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε χαρακτηριστικά: “Θέλω να πω ότι σε αυτή την αίθουσα, διατυπώσεις ρατσιστικές και σεξιστικές δεν θα ξανά ακουστούν. Ιδίως μάλιστα που σήμερα επισκέπτεται την χώρα μας ο εκπρόσωπος του ύπατου αρμοστή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα και οφείλατε να είστε πιο εγκρατής σε τέτοιες διατυπώσεις. Είναι ζήτημα κοινοβουλευτικής δεοντολογίας”.

Η φράση αυτή έφερε… πανικό, με τον Αντώνη Σαμαρά να σηκώνεται από τα έδρανα και να καταγγέλει λογοκρισία.

Η πρόεδρος της Βουλής είπε “Ανοίξτε το μικρόφωνο του κυρίου Σαμαρα, που λέει για λογοκρισία μετά από 26 λεπτά ομιλίας“, με τον πρώην πρωθυπουργό να απαντά: “Λογοκρισία δεν θα δεχτώ. Είμαι σε αυτά τα έδρανα από το 1977. Τέτοια συμπεριφορά δεν έχω δει ποτέ ξανά από όλους τους Προέδρους της Βουλής. Και μέχρι τώρα δεν έχω μιλήσει… Τελειωμένο. Δεν το δεχόμαστε. Και ότι εννοώ, τα εννοώ!”, με τον Άδωνι Γεωργιάδη που καθόταν δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά, να σηκώνεται επίσης από τα έδρανα και να φαίνεται επίσης έξαλλος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε