Πολιτική

Σκουρλέτης: Αν συνεχίσει έτσι το Κίνημα Αλλαγής θα γίνει μια πρώην κεντροαριστερή δύναμη

Για "αδιαμφισβήτητη πολιτική επικοινωνία της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ με τη ΝΔ" έκανε λόγο ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στην RealNews

Ο κ. Σκουρλέτης αρχικά ανέφερε πως «η όποια κινητικότητα εμφανίζεται σήμερα είναι το αποτέλεσμα βαθύτερων πολιτικών και κοινωνικών διεργασιών που ξεκίνησαν από το 2010 και μετά. Η έξοδος από το πρόγραμμα και η συμφωνία των Πρεσπών επέδρασαν σίγουρα καταλυτικά και επιτάχυναν τις εξελίξεις»,

Προσθέτει ότι η διαδικασία αυτή θα είναι πολύμορφη και ότι στο επίπεδο της κοινωνίας κάποια πράγματα έχουν ήδη συμβεί.

Μιλώντας για το ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι αν συνεχιστεί αυτή η πορεία της «αδιαμφισβήτητης πολιτικής επικοινωνίας της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ με τη ΝΔ», «τότε σε λίγο θα μιλάμε, σε σχέση με το ΚΙΝΑΛ, για μια πρώην κεντροαριστερή δύναμη».

Συμπληρώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται «για τη διαμόρφωση ενός πολύμορφου προοδευτικού πόλου σε ισότιμη βάση» και «με σεβασμό στην ιδιαίτερη διαδρομή και πολιτική παρουσία της κάθε πολιτικής δύναμης, που θα ανταγωνίζεται προγραμματικά τον νεοφιλελευθερισμό και τη δεξιά παράταξη». Τονίζει ότι «σε αυτό τον πόλο έχουν θέση ο ΣΥΡΙΖΑ -ως η βασική σύγχρονη έκφραση της Αριστεράς-, δυνάμεις της οικολογίας, μικρότερες δυνάμεις της Αριστεράς και δυνάμεις της Σοσιαλδημοκρατίας και της Κεντροαριστεράς που απαγκιστρώνονται από τον νεοφιλελευθερισμό».

“Εθνολαϊκιστική και πατριδοκάπηλη η λογική της ΝΔ”

Ασκεί δριμεία κριτική στη ΝΔ, για την οποία υποστηρίζει ότι «η απόλυτη διάψευση των εκτιμήσεων και των προσδοκιών της, την οδηγεί σε μια τυφλή, διχαστική και ακραία αντιπολιτευτική τακτική». Υπογραμμίζει ότι στον αντίποδα ο ΣΥΡΙΖΑ προτάσσει την προστασία και τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας, τις ανάγκες των πολλών και όχι των λίγων και ισχυρών.

Ο κ. Σκουρλέτης κατηγορεί τη ΝΔ ότι «μέσω της υιοθέτησης μιας εθνολαϊκιστικής και πατριδοκάπηλης λογικής» για το Μακεδονικό, «ανοίγει τον δρόμο για την ενίσχυση της ακροδεξιάς», για να σημειώσει ότι «υπάρχει η ανάγκη για τη διαμόρφωση ενός αντιεθνικιστικού μετώπου, που θα περιθωριοποιήσει την ακροδεξιά λογική και τον νεοφασισμό». «Αυτό το μέτωπο αφορά σίγουρα και δεξιούς δημοκράτες πατριώτες», συμπληρώνει.

Σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «έχουν ήδη ολοκληρωθεί πάνω από τα 2/3 των αυτοδιοικητικών μας επιλογών» και πως «οι δυνάμεις που πιστεύουν σε μια ισχυρή αυτοδιοίκηση θα βγουν ενισχυμένες σε βάρος όλων όσοι μέσω των ακραίων νεοφιλελεύθερων απόψεών τους προωθούν μια αντίληψη που θέλει τους δήμους συρρικνωμένος και χωρίς ρόλο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Ξεκόβω κάθε συζήτηση για πρόωρες εκλογές και ανασχηματισμό – Έχουμε υπόψιν μας και άλλα μέτρα στήριξης
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε ευθέως το ενδεχόμενο παράτασης της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή με επιπτώσεις τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και στην ελληνική οικονομία, λέγοντας ότι η χώρα πρέπει «να είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα»
Κυριάκος Μητσοτάκης 104
Σήκωσε το γάντι ο Σαμαράς και χαρακτήρισε το Μητσοτάκη «ερασιτέχνη εφησυχασμένο» – «Αδικείτε τον εαυτό σας» η απάντηση Παπασταύρου
«Θα μου κάνει εμένα μαθήματα η μεταλλαγμένη Νέα Δημοκρατία» διερωτήθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός - Αντιπαράθεση με τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος
Αντώνης Σαμαράς
85
Σκανδαλίδης για διεύρυνση ΠΑΣΟΚ: «Η ΝΔ με τα παπαγαλάκια της προσπάθησε να τινάξει στον αέρα την προσπάθεια για δύο αστοχίες»
Ο επικεφαλής της Επιτροπής επιχείρησε να κλείσει τα εσωτερικά μέτωπα και επανέλαβε ότι το πολιτικό διακύβευμα για τη Χαριλάου Τρικούπη είναι η συγκρότηση προοδευτικής εναλλακτικής απέναντι στη ΝΔ
Κώστας Σκανδαλίδης, ΠΑΣΟΚ