Όπως είπε: «Δεν συζητήσαμε το θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας αλλά θέλω να σας πω ότι με τον κώδικα δεοντολογίας που εφαρμόζεται από 1η Ιανουαρίου και είναι δεσμευτικός για τις τράπεζες, η πρώτη κατοικία δεν κινδυνεύει για τους δανειολήπτες που έχουν οικονομική δυσχέρεια».
Ο κ.Σκρέκας είπε επίσης ότι ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τα θέματα που αφορούν το υπουργείο Ανάπτυξης.
«Η μάχη της κυβέρνησης, για να επιταχύνουμε την ανάπτυξη, συνεχίζεται. Η μάχη της κυβέρνησης και του υπουργείου, για να μειώσουμε τις τιμές και ενόψει του γιορτινού τραπεζιού, συνεχίζεται. Η μάχη της κυβέρνησης για να μειώσουμε την ανεργία, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και να δώσουμε λύσεις στην κοινωνία, συνεχίζεται σκληρά».
Όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Είμαι πολύ αισιόδοξος. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και δεν θα βάλουν την Ελλάδα σε περιπέτεια».
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΑΦΕΡΜΟΣ