Πολιτική

“Σωσίβιο” Καμμένου στον… Καμμένο για να σωθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ

Ο πάνος Καμμένος κατήγγειλε προσπάθεια διάλυσης της ΚΟ των ΑΝΕΛ. Ποιές κινήσεις κάνει για να την αποτρέψει.

Με ένα tweet “ Χρειάζεται κότσια για να μείνει έξω από το μαντρί» αρνήθηκε πριν λίγο ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος την πρόσκληση που του απηύθυνε ο Πάνος Καμμένος από το βήμα της Ολομέλειας να επιστρέψει στους ΑΝΕΛ με τους οποίους είχε ως συνεργαζόμενος εκλεγεί για να μην χαθεί η ιδιότητα της ΚΟ σε αυτή την Βουλή.

Ο Πάνος Καμμένος ξεκινώντας την ομιλία στην Βουλή κατήγγειλε τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ότι προσπαθούν να του διαλύσουν την ΚΟ, όπως έγινε με το Ποτάμι, δηλαδή να βρεθεί με λιγότερους από πέντε βουλευτές.

Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Η κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ αριθμεί σήμερα τους 6 βουλευτές, αλλά ο ένας είναι ο Αριστείδης Φωκάς που έχει εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων. Εάν παραιτηθεί αύριο από βουλευτής ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος -μετά την υπερψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών- τότε την έδρα του θα την πάρει ο Τέρενς Κουΐκ, που έχει ήδη διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ επειδή προτίμησε να παραμείνει υπουργός και δεν παραιτήθηκε όπως οι υπόλοιποι υπουργοί – βουλευτές των ΑΝΕΛ όταν αποχώρησαν από την συγκυβέρνηση.

Ετσι μπορεί οι ΑΝΕΛ αριθμητικά να διατηρούν τον αριθμό 5, όμως ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπει ότι για να μην χαθεί η ιδιότητα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τα μέλη της θα πρέπει να έχουν εκλεγεί με το κόμμα και όχι με άλλο συνδυασμό (όπως ο κ. Φωκάς).  Άρα εάν και θα αριθμούν τους 5 βουλευτές, ουσιαστικά θα υπολογίζονται μόνο οι τέσσερις.

Οι πληροφορίες πάντως που υπάρχουν, είναι ότι ο Πάνος Καμμένος, παρά την “πόρτα Νικολόπουλου” έχει βρει την λύση και αυτή είναι η επιστροφή του Δημήτρη Καμμένου. Αργά το βράδυ ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ και προς το παρόν ανεξάρτητος Δημήτρης Καμμένος βρέθηκε στα γραφεία της ΚΟ των ΑΝΕΛ όπου είχε συνάντηση με τον Πάνο Καμμένο. Οι ίδιες πληροφορίες έλεγαν ότι στο γραφείο του προέδρου των ΑΝΕΛ το βράδυ ήταν και ο Τάκης Μπαλτάκος, που είναι συνιδρυτής με τον Δημήτρη Καμμένο του κόμματος «Δύναμη Ελληνισμού».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 34
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7
Κεφαλογιάννης κατά Πελετίδη για τις φωτιές στην Πάτρα: Ζητούσε 112 και μετά προέτρεπε τους πολίτες να μην εφαρμόζουν τις εντολές
«Ο Δήμος Πατρέων στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων σε όλα τα επίπεδα - Άκουσα τον Δήμαρχο κ. Πελετίδη να ενθαρρύνει τους πολίτες να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες του 112»
Καμένα αυτοκίνητα στην Πάτρα 221