Πολιτική

Σπαρτιάτες και Νίκη προς κοινό μέτωπο κατά του γάμου των ομοφύλων χωρίς τον Βελόπουλο

Σύμπραξη Σπαρτιατών και Νίκης φαίνεται να προετοιμάζεται, αφήνοντας εκτός την Ελληνική Λύση στον διαγωνισμό που έχει προκύψει μεταξύ των ακροδεξιών κομμάτων, ποιό ή ποιά θα έχουν την «πρωτοκαθεδρία» για  την υποβολή αιτήματος  διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας στο νομοσχέδιο για την Ισότητα στον πολιτικό γάμο και το οποίο  θα συγκεντρώσει τουλάχιστον 15 βουλευτές.

Την «πατέντα» της σύνταξης και της περιφοράς αιτήματος, χωρίς κομματική σφραγίδα, σε όσους θα ήθελαν την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφορίας – καθώς κανένα από τα τρία μικρά κόμματα, Σπαρτιάτες, Νίκη και Ελληνική Λύση, δεν διαθέτει από μόνο του 15 βουλευτές – μπορεί να την είχε ο Κυριάκος Βελόπουλος, αλλά σήμερα με 36 ώρες καθυστέρηση την υιοθέτησε, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Ολομέλειας, και ο Δημήτρης Νατσιός και ανέφερε ότι θα κινήσει δική του ανάλογη πρωτοβουλία.

Η σύγκρουση μεταξύ του Δημήτρη Νατσιού και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ελληνικής Λύσης Κωνστνατίνου Χήτα στην Ολομέλεια έδειξε ότι υπάρχει χάσμα μεταξύ τους και δεν θα πάνε από κοινού σε ενιαίο αίτημα.

Την  ίδια ώρα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Σπαρτιατών Θανάσης Χαλκιάς «έδειξε» με νόημα  ότι η κοινοβουλευτική ομάδα πάει με την Νίκη, λέγοντας ότι «από την στιγμή που το αίτημα απευθύνεται σε όλα τα κόμματα που διαφωνούν με το νομοσχέδιο και όχι σε όλους πλην Λακεδαιμονίους, όπως έλεγαν κάποιοι, εμείς δηλώνουμε ότι θα συνυπογράψουμε το αίτημα της Νίκης. Επιτέλους, όλοι μας να ψηφίσουμε ανάλογα με τις θέσεις μας και όχι άλλα να λέμε και άλλα να πράττουμε».

Σε μια τέτοια περίπτωση, ο Κυριάκος Βελόπουλος θα έχει χάσει την μάχη της πρωτοκαθεδρίας του ακροδεξιού τόξου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνυπογράφει τη δήλωση ευρωπαίων ηγετών για τη Μέση Ανατολή: Στόχος η διαπραγμάτευση ενός διαρκούς τερματισμού του πολέμου
Με κοινή δήλωσή τους για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, την οποία συνυπογράφει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ευρωπαίοι ηγέτες...
Μητσοτάκης
«Πόλεμος» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με φόντο τις δηλώσεις της Σώτης Τριανταφύλλου: «Η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να κάνει μαθήματα περί θεσμικών ορίων»
Το σχόλιο της συγγραφέως για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ λειτούργησε ως πυροκροτητής στη νέα αντιπαράθεση για ζητήματα κράτους δικαίου και θεσμικής εκτροπής
Μαρινάκης, Τριανταφύλλου, Ανδρουλάκης
10
ΠΑΣΟΚ για Γεωργιάδη: «Εφόσον έχει ικανοποιήσει ρουσφέτια βουλευτών αναμένουμε την παρέμβαση εισαγγελέα»
Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι η  Δικαιοσύνη πρέπει να καλέσει τον Άδωνι Γεωργιάδη να καταθέσει όλα τα στοιχεία των παράνομων ενεργειών και να εξηγήσει και τη δική του εμπλοκή σε αυτά
Ο Άδωνις Γεωργιάδης