Πολιτική

Spiegel: Η τρόικα θα χαλαρώσει τους όρους στην Αθήνα

Χαλάρωση των όρων λιτότητας του προγράμματος για την Ελλάδα, λόγω της κακής κατάστασης της οικονομίας, επιθυμούν οι θεσμοί, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel».

Σύμφωνα με το περιοδικό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΚΤ, το ΔΝΤ και ο ΕΜΣ συμφωνούν ότι η Ελλάδα δεν θα επιτύχει τον στόχο του 1% του ΑΕΠ για το πρωτογενές πλεόνασμα στο τρέχον έτος λόγω της κατεστραμμένης οικονομίας της, ενώ για το 2016 θα ήταν έτοιμοι να δεχθούν πλεόνασμα ύψους 1% αντί του προγραμματισμένου 2%.

Το ίδιο θα συμβεί, αναφέρεται στο δημοσίευμα, και τα επόμενα χρόνια, καθώς οι θεσμοί δεν επιθυμούν να οξύνουν περισσότερο την ύφεση.

Η «έκπτωση» στην εξυγίανση θα θέσει ωστόσο υπό αμφισβήτηση, επισημαίνεται, την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους, από την οποία εξαρτά την συμμετοχή του στο πρόγραμμα βοήθειας ειδικά το ΔΝΤ, ενώ θα πυροδοτήσει τη συζήτηση σχετικά με το αν τελικά η χώρα εξακολουθεί να χρειάζεται ένα «κούρεμα» του χρέους της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μέσα στη Σύνοδο Κορυφής: «Όχι business as usual με τρίτες χώρες στην άμυνα», είπε ο Μητσοτάκης – Η προειδοποίηση Ζελένσκι και ο ανυποχώρητος Όρμπαν
Στη συζήτηση για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και άμυνα και συγκεκριμένα σχετικά με τη συνεργασία της ΕΕ με τρίτες χώρες, ο πρωθυπουργός...
Σύνοδος Κορυφής 2
Μήνυμα στη Λιβύη από Βρυξέλλες: Άκυρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο – Δεν μπορεί να εχει νομικές συνέπειες για τρίτα κράτη
«Η επανάληψη αυτού του μηνύματος είναι απαραίτητη για να καταστήσει σαφές σε Τουρκία και Λιβύη ότι αυτό το μνημόνιο δεν έχει καμία πρακτική αξία»
Χάρτης 14