Πολιτική

Spiegel: Η τρόικα θα χαλαρώσει τους όρους στην Αθήνα

Χαλάρωση των όρων λιτότητας του προγράμματος για την Ελλάδα, λόγω της κακής κατάστασης της οικονομίας, επιθυμούν οι θεσμοί, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel».

Σύμφωνα με το περιοδικό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΚΤ, το ΔΝΤ και ο ΕΜΣ συμφωνούν ότι η Ελλάδα δεν θα επιτύχει τον στόχο του 1% του ΑΕΠ για το πρωτογενές πλεόνασμα στο τρέχον έτος λόγω της κατεστραμμένης οικονομίας της, ενώ για το 2016 θα ήταν έτοιμοι να δεχθούν πλεόνασμα ύψους 1% αντί του προγραμματισμένου 2%.

Το ίδιο θα συμβεί, αναφέρεται στο δημοσίευμα, και τα επόμενα χρόνια, καθώς οι θεσμοί δεν επιθυμούν να οξύνουν περισσότερο την ύφεση.

Η «έκπτωση» στην εξυγίανση θα θέσει ωστόσο υπό αμφισβήτηση, επισημαίνεται, την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους, από την οποία εξαρτά την συμμετοχή του στο πρόγραμμα βοήθειας ειδικά το ΔΝΤ, ενώ θα πυροδοτήσει τη συζήτηση σχετικά με το αν τελικά η χώρα εξακολουθεί να χρειάζεται ένα «κούρεμα» του χρέους της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η «αλλαγή σελίδας» στην Ελλάδα το κεντρικό μήνυμα της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δευτερογενείς μεταναστευτικές ροές δεν αποτελούν πλέον κύριο θέμα και η Γερμανία δείχνει κατανόηση για το γεγονός ότι η Ελλάδα προστατεύει τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Καγκελάριο, Φρίντριχ Μερτς στο Βερολίνο
Μαρινάκης για την έκθεση Καρώνη για τα Τέμπη: «Σήμερα το αφήγημα της συγκάλυψης σύσσωμης της αντιπολίτευσης κατέρρευσε με κρότο»
«Σήμερα ως προς την πραγματογνωμοσύνη μπαίνει ένα επίσημο με στοιχεία με τεκμηρίωση και επιστημονικά δεδομένα τέλος στην πιο χυδαία προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης»
Ο Παύλος Μαρινάκης 8