Πολιτική

Σπίρτζης: «Τα κόμματα δεν πρέπει να προχωρούν με λογικές ξεκαθαρίσματος λογαριασμών»

«Τα κόμματα δεν πρέπει να προχωρούν με λογικές ξεκαθαρίσματος λογαριασμών», δήλωσε ο Χρήστος Σπίρτζης, εν μέσω ενός ιδιαίτερα τεταμένου κλίματος στον ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της καυτής συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το Σαββατοκύριακο.

Όπως τόνισε ο Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στο OPEN το πρωί της Παρασκευής (10.11.23), ο «οι βαθιές διαφωνίες όταν οδήγησαν σε ρήξη δεν οδήγησαν σε νικηφόρα πορεία.

«Όταν υπάρχουν διαφωνίες μέσα σε ένα κόμμα, οφείλουμε να κάνουμε διαδικασίες. Το ψυχικό χάσμα δημιουργήθηκε, γιατί πήγαμε σε απολιτικές διαδικασίες με οπαδικά χαρακτηριστικά», συνέχισε ο ίδιος. 

Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη η εξέλιξη αυτή είναι «ευθύνη εκείνων που αποφάσισαν να προχωρήσουμε σε άρον-άρον εκλογή προέδρου μετά από στρατηγική ήττα».

Όπως σημείωσε, «όταν γίνονται διασπάσεις αυτές γίνονται στο πλαίσιο μιας πολιτικής διαδικασίας όπως το συνέδριο», και πρόσθεσε ότι τόσο οι διαφωνούντες όσο και η ηγετική ομάδα «δεν βάζουν το εμείς αλλά το εγώ».

 

«Όλο αυτό έγινε γιατί κάποιοι είχαν προεξοφλήσει ποια θα γινόταν πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν γίνεται να μην αναγνωρίσεις ένα δημοκρατικό αποτέλεσμα» πρόσθεσε ο κ. Σπίρτζης ο οποίος συμπλήρωσε ότι «οι διαφορετικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ όφειλαν να βρουν μια άλλη συνεκτική ουσία πέραν του Αλέξη Τσίπρα».

Ερωτηθείς, τέλος, για τη δήλωση του κ. Κασσελάκη σχετικά τον Κώστα Σημίτη σχολίασε ότι «στη φάση που περνάμε δεν πρέπει να προβάλουμε ζητήματα που διαιρούν περισσότερο τον δημοκρατικό κόσμο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα