Πολιτική

Στα “χέρια” της Αντιτρομοκρατικής ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης – Το παρασκήνιο της σύλληψης του

-Ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής (15.06.2018), μετά την σημερινή ομιλία του στη Βουλή, κατά την οποία κάλεσε το στρατό σε πραξικόπημα - Άνδρες της Αντιτρομοκρατικής τον παρέλαβαν λίγα λεπτά αφού είχε αποχωρήσει από τη Βουλή - Νωρίτερα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής, ζήτησε τη διερεύνηση του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής (15.06.2018) ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, ο οποίος ερευνάται για εσχάτη προδοσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για περίπου δύο ώρες αστυνομικοί είχαν εντολή από τον φρούραρχο της Βουλής να μην χάσουν από τα μάτια τους τον βουλευτή.

Ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης αποχώρησε από τη Βουλή, από την πλευρά της Λεωφόρου Αμαλίας με κατεύθυνση τον Εθνικό Κήπο, όπου τον περίμενε το αυτοκίνητό του. Φτάνοντας στο σημείο, τον συνέλαβαν άνδρες της Αντιτρομοκρατικής.

Μέχρι στιγμής, η Αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει τη σύλληψή του.

Εσχάτη προδοσία

Νωρίτερα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής, ζήτησε τη διερεύνηση του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας, σχετικά με τις προκλητικές δηλώσεις του βουλευτή Κ. Μπαρμπαρούση, ο οποίος ήδη διαγράφηκε από τη Χρυσή Αυγή.

Στην γραπτή παραγγελία του ο κ. Ζαχαρής ζητά να διερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας από τον Κ. Μπαρμπαρούση και ξεκαθαρίζει ότι για το εν λόγω αδίκημα με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τις συνταγματικές διατάξεις δεν απαιτείται άδεια της Βουλής για την άσκηση δίωξης και ως εκ τούτου οι εισαγγελικές αρχές μπορούν να κινηθούν αυτοβούλως.

Άρειος Πάγος: Παρέμβαση και από την Ξένη Δημητρίου για Μπαρμπαρούση

Την παρέμβαση και της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσε η ομιλία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, κατά την οποία κάλεσε το στρατό σε πραξικόπημα!

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου απέστειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο σχετικά δημοσιεύματα με την παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Στα χέρια του προϊστάμενου της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών βρίσκονται και τα πρακτικά της Βουλής για τα όσα είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, που ζήτησε από το στρατό να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας!

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, βάσει του άρθρου 30 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο τα πρακτικά της ομιλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση, με την εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Αναφορά από Καμμένο και Κουβέλη

Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής του Φώτης Κουβέλης κατέθεσαν προφορική μηνυτήρια κατά τόσο του Κ. Μπαρμπαρούση όσο και κατά τη Χρυσής Αυγής. Ζήτησαν από τον εισαγγελέα να ασκήσει διώξεις με βάση τα προβλεπόμενα από τον ποινικό κώδικα.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας προσκόμισε στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ε. Ζαχαρή επικυρωμένα πρακτικά της ομιλίας του βουλευτή της Χ.Α. και βίντεο. Σε δηλώσεις τους κατά την έξοδο τους από τον Άρειο Πάγο καταλόγισαν κακουργηματικές πράξεις στον Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, επισημαίνοντας ότι ζήτησαν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Βγαίνοντας από τον Άρειο Πάγο ο κ. Καμμένος δήλωσε: «Όπως ανακοίνωσα και πριν από λίγο στη Βουλή των Ελλήνων σήμερα το πρωί διεπράχθη μία βάναυση προσβολή του πολιτεύματος, αλλά και του στρατεύματος, από εκλεγμένο βουλευτή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής, τον κ. Μπαρμπαρούση.

Στο θέμα που αφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχει δικαίωμα κανείς, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, όχι μόνο εγώ σαν πολιτικός προϊστάμενος, αλλά και η φυσική ηγεσία, οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί, οι οπλίτες και οι εθνοφύλακες των Ενόπλων Δυνάμεων, να αμφισβητηθεί η δημοκρατικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων υπηρετούν το Σύνταγμα και τους νόμους τους κράτους, ορκίζονται να υπηρετούν το δημοκρατικό πολίτευμα. Δεν υπάρχουν πια φαντάσματα του παρελθόντος που στοίχησαν πολύ ακριβά στη χώρα.

Στην παρουσία μου με τον αναπληρωτή υπουργό, Φώτη Κουβέλη, εγχειρήσαμε τα πρακτικά της Βουλής των Ελλήνων και απόσπασμα του βίντεο στον αντεισαγγελέα του Άρειου Πάγου προκειμένου να γίνουν τα νόμιμα».

Οι δηλώσεις Κουβέλη

Από την πλευρά του, ο κ. Κουβέλης δήλωσε: «Όσα επράχθησαν στη Βουλή των Ελλήνων αποτελούν ποινικά αδικήματα. Αδικήματα, τα οποία προσβάλουν τη δημοκρατία, προσβάλουν το Σύνταγμα, προσβάλουν τη συνταγματική δημοκρατική νομιμότητα. Είχαμε υποχρέωση να έλθουμε στην αρμόδια δικαιοσύνη και για αυτό συναντήσαμε τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον κ. Ζαχαρή, στον οποίον, όπως σας είπε ο υπουργός, καταθέσαμε επικυρωμένο αντίγραφο των πρακτικών της Βουλής, καθώς και την απεικόνιση των όσων έγιναν στη Βουλή των Ελλήνων.

Πρόκειται για τη διάπραξη κακουργηματικών πράξεων, για τα οποία κακουργήματα προβλέπεται και η αυτόφωρη διαδικασία.

Η προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος, ο σεβασμός του Συντάγματος, αποτελεί υποχρέωση όλων μας, αποτελεί υποχρέωση και δική μας και ακριβώς στο πλαίσιο της υποχρέωσης και του καθήκοντος ασκήσαμε το δικαίωμα που έπρεπε να ασκήσουμε ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης. Κανένας δεν δικαιούται να προσβάλει τις Ένοπλες Δυνάμεις, κανένας δεν δικαιούνται να απειλεί και να προσβάλει το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας, έχουμε τη βεβαιότητα ότι ο αρμόδιος αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα πράξει αυτά τα οποία ο νόμος επιτάσσει».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Είμαστε στη θέση να πατήσουμε το κουμπί» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το τελευταίο αίτημα πληρωμής στο Ταμείο Ανάκαμψης
Για «τιτάνιο έργο», που αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για την αξιοποίηση των επόμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων έκανε λόγο ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι «δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ»
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στα γραφεία της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης, στην Πανεπιστημίου την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2026
83
Πολάκης σε Γεωργιάδη για Πατούλη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανάγκασε να στείλεις το φιλαράκι σου στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας»
Στην πίεση του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει ο Παύλος Πολάκης την απόφαση του υπουργού Υγείας να διαβιβάσει στοιχεία για τις εταιρείες του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Ο Γιώργος Πατούλης δηλώνει ότι ζήτησε ο ίδιος να ελεγχθεί
Παύλος Πολάκης
ΠΑΣΟΚ κατά Γεωργιάδη για την παραπομπή Πατούλη στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας: «Εμπαιγμός, πριν λίγες ημέρες τον υπερασπιζόταν»
Η Χαριλάου Τρικούπη διευρύνει την επίθεσή της, συνδέοντας την υπόθεση με την εποπτεία των ιδιωτικών δομών υγείας και καταλογίζοντας στην κυβέρνηση πολυετή αδράνεια
Γραφεία του ΠΑΣΟΚ
Τσίπρας από την Ολυμπία: «Να φύγει ο Φλωρίδης» – Μετωπική επίθεση σε Μητσοτάκη για Τέμπη, ακρίβεια και διαφθορά
Η δικαστική εξέλιξη για τους χειρισμούς στον τόπο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος βρέθηκε στο επίκεντρο της παρέμβασης του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΕΛΑΣ στο Olympia Forum
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
Δόμνα Μιχαηλίδου: Η προσβασιμότητα, η εξαίρεση και το «να μη χρειαστεί να ξανάρθω»
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας επέλεξε να δώσει το «παρών» σε εκδήλωση του ιδιωτικού τομέα και εξήγησε γιατί στόχος είναι τέτοιες πρωτοβουλίες να μη θεωρούνται στο μέλλον… είδηση
Δόμνα Μιχαηλίδου