Πολιτική

Σταϊκούρας σε Τσακαλώτο: Αίολες οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κρίσης

Αίολες χαρακτήρισε και πάλι τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κρίσης, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας σε απάντησή του στον πρώην υπουργό, Ευκλείδη Τσακαλώτο αναφέρει ότι «σε κάθε περίπτωση, οι θέσεις των δύο πλευρών για την οικονομία έχουν καταγραφεί. Στη Βουλή θα γίνει αναλυτική συζήτηση επί των προτάσεων».

Η δήλωση – απάντηση του κ. Σταϊκούρα στον κ. Τσακαλώτο έχει ως εξής:

«Η θέση μας για την επικαιροποιημένη – σε σύντομο μάλιστα χρονικό διάστημα – οικονομική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έχει διατυπωθεί. Τα σχόλια του κ. Τσακαλώτου επί της θέσης μας, και μάλιστα με το γνωστό οξφορδιανό και ασύμβατο με εμάς ύφος του, δεν προσθέτουν τίποτα επί της ουσίας. Τα μόνα που καταφέρνει να αποδείξει είναι ότι η αξιωματική αντιπολίτευση:

Αγνοεί τις τεκμηριωμένες κυβερνητικές απαντήσεις που έχουν δοθεί στη Βουλή για πλήθος οικονομικών θεμάτων, όπως για παράδειγμα η διαχρονική εξέλιξη και η χρήση των ταμειακών διαθεσίμων.

Αποφεύγει, μέχρι και σήμερα, να κάνει δημόσια εκτίμηση της ύφεσης, με συνέπεια οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ να είναι αίολες.Προσθέτει, ανά μήνα με τις προτάσεις της, δισεκατομμύρια με περίσσια ανευθυνότητα.

Τσακαλώτος: Τσακαλώτος: Ο κ. Σταϊκούρας παραδέχτηκε ότι το πρόγραμμα μας βγαίνει

Αλλάζει τους υπολογισμούς, για να καταλήξει στα αποτελέσματα που τη βολεύουν.Λησμονεί τις υπογραφές που έβαλε κατά το παρελθόν, δεσμεύοντας τη χώρα για πολλά χρόνια.

Αγνοεί εσκεμμένα και συστηματικά, τα θετικά σχόλια των εταίρων για την ασκούμενη οικονομική πολιτική, από τον Ιούλιο του 2019.

Τις συνεχιζόμενες προσβλητικές του εκφράσεις τις αντιμετωπίζω με απαρέσκεια. Εμείς, για τα θέματα της ελληνικής οικονομίας θα συνεχίσουμε να τοποθετούμαστε με ευθύνη και μετριοπάθεια. Σε κάθε περίπτωση, οι θέσεις των δύο πλευρών για την οικονομία έχουν καταγραφεί. Στη Βουλή θα γίνει αναλυτική συζήτηση επί των προτάσεων. Οι πολίτες αξιολογούν και αποφασίζουν».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανδρουλάκης, Φάμελλος και Κουτσούμπας άκουσαν τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα – Τα μηνύματά τους για το 2026
Στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ άκουσε τα κάλαντα ο Ανδρουλάκης, στον Περισσό απόλαυσε τα κάλαντα από την χορωδία της ΚΝΕ ο Κουτσούμπας και στην Θεσσαλονίκη στα γραφεία τους ΣΥΡΙΖΑ στη Θέρμη βρέθηκε ο Φάμελλος
Kάλαντα της Πρωτοχρονιάς στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, από την αδελφότητα Κεφαλληνίων και Ιθακησίων Πειραιά
Κόντρα του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση και για τις μεταβολές στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ
«Μας χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με μία κυβέρνηση, που είναι επικίνδυνη για τη χώρα, διευρύνει τις ανισότητες και μοιράζει στα καρτέλ τον πλούτο της χώρας» λένε στη Χαριλάου Τρικούπη
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης