Πολιτική

Σταϊκούρας για κατάρρευση Χρηματιστηρίου: Κυβερνητική ανευθυνότητα και διαρκείς παλινωδίες

Ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή τη σημερινή πτώση του δείκτη του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, δήλωσε ότι υπάρχουν ευθύνες, που θα αναζητηθούν σε όλα τα επίπεδα.

Ο βουλευτής της ΝΔ κάνει λόγο για κυβερνητική ανευθυνότητα, για διαρκείς παλινωδίες, για ερασιτεχνισμούς, για άστοχες δηλώσεις ακόμη και του ίδιου του πρωθυπουργού για το τραπεζικό σύστημα και για συγκεκριμένες τράπεζες, για επικίνδυνα παιχνίδια με plan B και σχέδιο επιστροφής στη δραχμή.

Όλα αυτά, αλλά και το κλείσιμο των τραπεζών και οι κεφαλαιακοί περιορισμοί, «εξαιτίας πράξεων και παραλείψεων της κυβέρνησης, οδήγησαν στη σημερινή κατάρρευση του Χρηματιστηρίου» δηλώνει ο κ. Σταϊκούρας. Πρόκειται για κατάρρευση με τεράστιο κόστος για τους επενδυτές και κυρίως τους μικροεπενδυτές – κόστος που έχει συσσωρευτεί και διογκωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2015, σημειώνει ο βουλευτής.

Ακολούθησε η απάντηση του υπυργείου Οικονομικών: “Οι ενέργειες της κυβέρνησης σχετικά με το Χρηματιστήριο έγιναν υπό την εποπτεία και τον έλεγχο της ΕΚΤ ενώ είχε ενημερωθεί πλήρως και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να επιχαίρει η ΝΔ και να επενδύει πάνω στην εικόνα που παρουσίασε σήμερα το Χρηματιστήριο”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση και για τις μεταβολές στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ
«Μας χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με μία κυβέρνηση, που είναι επικίνδυνη για τη χώρα, διευρύνει τις ανισότητες και μοιράζει στα καρτέλ τον πλούτο της χώρας» λένε στη Χαριλάου Τρικούπη
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5