Πολιτική

Σταθάκης: Αν δεν κλείσει η αξιολόγηση καήκαμε!

Στην ανάγκη να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν αναφέρθηκε στη διάρκεια συνέντευξής του στον realfm 97.8, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να παραταθεί. Πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν. Αυτή είναι η επιδίωξη της κυβέρνησης. Νομίζω ότι είναι επιδίωξη και της άλλης πλευράς», είπε ο υπ. Οικονομίας.

Στο ερώτημα αν συμμερίζεται τη θέση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι αν φτάσουμε Μάιος ή Ιούνιο «καήκαμε», ο ίδιος απάντησε: «Συμμερίζομαι απολύτως. Θέλουμε να κλείσει η αξιολόγηση, είναι απόλυτα επιτακτικό για την οικονομία, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην κλείσει η αξιολόγηση».

Ερωτηθείς αν θα μπορέσουν να παρακαμφθούν οι αντιρρήσεις του ΔΝΤ, αρκέστηκε να πει «περιμένουμε».

Παράλληλα, ο υπουργός προανήγγειλε την κατάθεση του αναπτυξιακού νόμου μέσα στον Μάρτιο, τονίζοντας: «Ο νόμος έχει ολοκληρωθεί, έχει σταλεί στην Κομισιόν, πήραμε τα σχόλια πριν από τρεις ημέρες, τα οποία είναι γενικώς θετικά και θα τα χαρακτήριζα νομοθετικές βελτιώσεις, εκκρεμεί η αποτίμηση από τους θεσμούς γιατί έχει δημοσιονομικό κόστος και θα κατατεθεί στη Βουλή».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Θάνος Πλεύρης: «Αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης έως 5 χρόνια όσοι μπαίνουν παράνομα στη χώρα»
Ο υπουργός τόνισε πως μετά την αναστολή ασύλου που αποφασίστηκε μειώθηκαν οι μεταναστευτικές ροές - Αποκάλυψε πως οι μετανάστες ενημερώνονταν με SMS για το «ασφαλές κανάλι της Κρήτης»
Θάνος Πλεύρης 1
ΟΠΕΚΕΠΕ – Η Καλλιόπη Σεμερτζίδου μετά την παραίτησή της από τη θέση Συνονίστριας Κοινοτικών Πόρων της ΝΔ: Δεν μας έχει ενοχλήσει καμία Αρχή
«Την Φεράρι την έχει αγοράσει ο σύντροφός μου από το 2004 και δεν την έχουμε κρύψει. Κάθε προσπάθεια να μας δυσφημήσουν είναι απορριπτέα και άδικη»
Η Καλλιόπη Σεμερτζίδου
45