Πολιτική

Στέφανος Κασσελάκης: «Δεν σκηνοθετώ τον εαυτό μου – Η υπερπροβολή με έχει κουράσει»

Νέες «βολές» κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, σε μία νέα συνέντευξή του, μόλις 15 ημέρες πριν τις ευρωεκλογές.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε συνέντευξη στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Στούντιο με Θέα» με την Φαίη Μαυραγάνη μέσα από το βαν του ΣΥΡΙΖΑ που λειτουργεί σαν κινητό γραφείο την προεκλογική περίοδο ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην προβολή που έχει λάβει η προσωπική ζωή του και η περιουσία του, ενώ τόνισε ότι «κάνει ανοίγματα στον προοδευτικό χώρο». 

«Είμαι αυθεντικός, δεν σκηνοθετώ τον εαυτό μου. Αν είχα επικοινωνιολόγο θα ήταν άχαρη δουλειά γι’ αυτόν. Στόχος είναι να γίνουμε το πρώτο κόμμα στην Ελλάδα που θα είναι κλιματικά ουδέτερο. Τα γραφεία του κόμματος θα μείνουν στην Κουμουνδούρου. Μου αρέσει η περιοχή, έχει πολυπολιτισμικότητα», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,. 

Ερωτηθείς δε γιατί επιδεικνύει την προσωπική του περιουσία, ο ίδιος απάντησε: «Δεν διέρρευσα εγώ το συμβόλαιο για το σπίτι μου. Δεν έδειξα εγώ στα πρωινάδικα την πρόσκληση γάμου. Είχε φανερωθεί η αγορά, αναγκάζομαι λοιπόν να αντιδρώ και να καίω το θέμα. Δεν είναι δυνατόν τα Μέσα να ασχολούνται με έναν άνθρωπο που δεν έχει πάρει ένα ευρώ και να μην ασχολούνται με τα δεκάδες ακίνητα που έχει στο όνομά του ο πρωθυπουργός, χωρίς να ελέγχουν το πόθεν του.

 

 

Προκλητική θα ήταν η επίδειξη της περιουσίας μου αν είχε γίνει σε βάρος των πολιτών, εγώ δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ. Δεν με βοηθά αυτή η υπερπροβολή και δεν την προκαλώ. Δεν επιθυμώ την προσοχή του κόσμου με τόσο σαχλά θέματα. Η υπερπροβολή με έχει κουράσει». 

Και πρόσθεσε: «ευκατάστατος έγινα το 2022, μέχρι τότε ήμουν στο άγχος. Ρευστοποίησα την εταιρεία που διοικούσα και από τα αποτελέσματα προέκυψαν τα χρήματα».

«Το εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί να έχει το “2” μπροστά»

Στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές, ο κ. Κασσελάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα, που μπορεί, όπως είπε, να έχει 2 μπροστά.

«Είμαστε κοντά να πετύχουμε το 2 μπροστά στο ποσοστό μας. Η κοινωνία θα πάρει νέα πνοή. Είμαστε ένα κόμμα που μας είχαν για τελειωμένους πριν από μερικούς μήνες. Έχουμε αναστηθεί, έχουμε στήσει στέρεες βάσεις και έχουμε ρεύμα στην κοινωνία. Θέλουμε λιγότερη λιτότητα, θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τα πρωτογενή πλεονάσματα. Η κοινωνία δεν είναι εταιρεία πρέπει να επενδύουμε στη κοινωνία με μακροπρόθεσμη απόδοση».

«Να κοιτάξουν στο ψηφοδέλτιο όσοι νομίζουν ότι τους εκφράζει ο Μητσοτάκης»

Αναφορικά με τις «γέφυρες» σε άλλους πολιτικούς αρχηγούς, είπε: «Δεν έκανα άνοιγμα σε αρχηγούς κομμάτων, έκανα άνοιγμα στο προοδευτικό κέντρο που αυτή την ώρα εξαπατάται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που συγκυβερνά με την ακροδεξιά του ΛΑΟΣ, με τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Βορίδη. Απευθύνομαι κυρίως στους πολίτες που απείχαν στις τελευταίες εκλογές. Πρέπει να πάρουν την ζωή τους στα χέρια τους. Με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν την δυνατότητα να επηρεάσουν την καθημερινότητά τους. Να στείλουν μήνυμα στις εκλογές, εκτός αν είναι τόσο χαρούμενοι από την πραγματικότητα που ζούμε. Απευθύνομαι στο προοδευτικό κέντρο και καλώ όσους νομίζουν ότι το εκφράζει ο κ. Μητσοτάκης να κοιτάξουν τον ψηφοδέλτιο».

«Επικίνδυνος ο Μητσοτάκης για τη χώρα»

Σε ερώτηση για την προηγούμενη αναφορά του ότι «ο πρωθυπουργός είναι δουλευταράς», απάντησε: «Θεωρώ ότι είναι επικίνδυνος για την χώρα, δουλεύει, αλλά δουλεύει σε λάθος κατεύθυνση. Αυτό που κάνει με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, η καταστροφή στα εργασιακά δικαιώματα, η ανοχή στις τράπεζες και στα κέρδη, διαφωνούμε τελείως, έχουμε εντελώς διαφορετική φιλοσοφία».

Μιλώντας για τις θέσεις του ανέφερε: «Χρειάζεται ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα. Είμαστε στην ΕΟΚ από το 1981 και έχουμε πάρει πολλά κονδύλια, άρα γιατί είμαστε στον πάτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Αριστερά και πλούτος

Σε ερώτηση για το αν συμβιβάζεται να είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αριστερός ένας άνθρωπος με την δική του προσωπική περιουσία απάντησε: «Η άποψη ότι ένας αριστερός δεν μπορεί σύννομα να έχει πλουτίσει είναι στερεότυπο του παρελθόντος. Ποιο είναι το εναλλακτικό μοντέλο διαχείρισης της παγκόσμιας οικονομίας; Μέσα στην χώρα πρέπει να έχουμε ανοιχτές αγορές αλλά ρυθμισμένες. Το πιο αριστερό πράγμα είναι να υπάρχει συλλογικότητα και κοινωνική αλληλεγγύη. Μία αριστερή χώρα ξέρει να δίνει μισθούς αξιοπρέπειας, εργασιακά δικαιώματα και φορολογική δικαιοσύνη. Είμαι με πρακτικές λύσεις για τον συμπολίτες μας, αυτή είναι η σύγχρονη αριστερά».

«Ο ΦΠΑ θα έπρεπε να είναι μηδενικός»

Αναφορικά με την ακρίβεια, δήλωσε: «Σε αυτό το τεράστιο κύμα ακρίβειας, ο ΦΠΑ θα έπρεπε να είναι μηδενικός. Για να βρεθούν τα χρήματα βάλε έκτακτη εισφορά στα υπερκέρδη των τραπεζών. Τα μέτρα θα διαρκέσουν όσο διαρκεί και η ακρίβεια. Να εξηγήσει ο πρωθυπουργός γιατί η ελληνική φέτα και το ελληνικό λάδι είναι πιο ακριβά από ότι στο εξωτερικό».

Υποστήριξε ότι μπορούν να βρεθούν χρήματα από τον περιορισμό της σπατάλης: «Να σας θυμίσω ότι 2,5 δισ. απευθείας αναθέσεων για ψηφιακά έργα ερευνώνται από την ευρωπαϊκή εισαγγελία, υπάρχει τεράστια σπατάλη. Λεφτά πληρώνουμε. Το ερώτημα είναι πού πάνε τα λεφτά; Οι πολιτικοί έχουν απογοητεύσει και προδώσει τον κόσμο, η πολιτική δεν μπορεί να είναι κληρονομικό δικαίωμα ή καριέρα πρέπει να είναι λειτούργημα. Τα 10.000 ευρώ αφορολόγητο που προτείνουμε είναι λιγότερο από 1000 ευρώ το μήνα. Πώς θα πληρώσουν τις ανάγκες τους οι άνθρωποι, πώς θα σχεδιάσουν το μέλλον τους και να κάνουν οικογένεια;».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μπελάδες» στο ΠΑΣΟΚ φέρνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις: Η Καρυστιανού, ο Τσίπρας και η επάνοδος της Κασιμάτη
Την ίδια ώρα, «πονοκέφαλο» προκαλεί το αποτέλεσμα της έρευνας, σύμφωνα με το οποίο το κόμμα Καρυστιανού εμφανίζει (πριν ακόμα συγκροτηθεί) δυνητική ψήφο 10% στο ΠΑΣΟΚ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Αντίστροφη μέτρηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση: Οι αλλαγές για υπουργούς, ΑΕΙ, Δημόσιο και το «στοίχημα» της συναίνεσης
«Στοίχημα» αποτελεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση, με το κυβερνών κόμμα να «ποντάρει» ιδιαίτερα στο ΠΑΣΟΚ, δεδομένου ότι το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής 33
Μαρία Καρυστιανού για ελληνοτουρκικά: «Πυρά» στην κυβέρνηση για ιστορική «τεμενάδα» στην Άγκυρα και «Πρέσπες του Αιγαίου»
Η Τουρκία κλιμακώνει τις διεκδικήσεις και τις προκλήσεις της στο Αιγαίο ενώ η ελληνική πλευρά εμφανίζεται διατεθειμένη για διαπραγματεύσεις, αναφέρει
Δίκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας για το βιντεοληπτικό υλικό της εμπορικής αμαξοστοιχίας από τον Εμπορευματικό Σταθμό Θεσσαλονίκης το βράδυ του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026. (OFFNETWORK.GR/EUROKINISSI) 92
Η κυβέρνηση βάζει μπρος την συνταγματική αναθεώρηση: Ανακοινώσεις τη Δευτέρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να καταθέσουν τις προτάσεις τους - Αναμένονται ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες
Κυριάκος Μητσοτάκης
90
Θεόδωρος Λιβάνιος: Ετοιμάζουμε ηλεκτρονική ψήφο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές – Τι είπε για την άρση μονιμότητας και τις κρίσεις προϊσταμένων στο Δημόσιο
«Το κρίσιμο ζητούμενο δεν είναι τόσο η άρση της μονιμότητας αυτή καθαυτή, όσο η καθιέρωση ενός ουσιαστικού και αντικειμενικού συστήματος αξιολόγησης» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών
Δημόσιοι υπάλληλοι
16