Πολιτική

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ξανακυβερνήσει – Οι δυο τομές για τους αγρότες

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε δυο μεγάλες τομές για τους αγρότες, στην ομιλία του που έκλεισε τις εργασίες του Περιφερειακού Συνεδρίου Θεσσαλίας στη Λάρισα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίστηκε σίγουρος πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ξανακυβερνήσει και τόνισε πως «και για αυτό θέλουμε μαζί σας να διαμορφώσουμε ένα νέο κυβερνητικό πρόγραμμα. Είναι δυστυχία και για τη Θεσσαλία που κυβερνά τη χώρα μας η ΝΔ και που διοικούσε μέχρι πρόσφατα ο εκλεκτός της περιφερειάρχης».

Επίσης παρουσίασε τις δύο τομές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τους αγρότες, προτείνοντας τη δημιουργία ενός εθνικού προγράμματος αναδιανομής γης και την ίδρυση ελληνικής τράπεζας αγροτικών πιστώσεων.

«Οι αγρότες προσπαθούν να επιβιώσουν, οι καταναλωτές προσπαθούν να επιβιώσουν από την ακρίβεια. Τα ολιγοπώλια κερδίζουν. Είναι μερικούς μήνες μακριά από το να χάσουν όλο το βιός τους, τη γη που έχουν. Δεν έχουν χρήματα για να πάρουν τα καινούργια εφόδια που χρειάζονται. Πρέπει να υπάρξει μία ρύθμιση για τις οφειλές τους. Πρέπει να συνεχίσουν να καλλιεργούν» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Πρέπει να κάνουμε δύο μεγάλες τομές. Η πρώτη τομή είναι το εθνικό πρόγραμμα αναδιανομής γης. Προτείνουμε τη δημιουργία ενός εθνικού προγράμματος αναδιανομής γης με την αξιοποίηση αναξιοποίητων εκτάσεων είτε κρατικών είτε εγκαταλελειμμένων όπως προβλέπεται από το σύνταγμα άρθρο με τα εξής χαρακτηριστικά:

-Παραχώρηση για 50-75 χρόνια γαιών που σχολάζουν επί έτη και που μένουν παραγωγικά ανεκμετάλλευτες

-Δημιουργία νέων σύγχρονων παραγωγικών μονάδων στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας με υιοθέτηση εξελιγμένων οργανωτικά και τεχνολογικά μορφών παραγωγής

-Χρηματοδοτική στήριξη του προγράμματος από το ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης, την αναπτυξιακή τράπεζα Αυτή η τομή θα καταρτιστεί με τη συμμετοχή και τη διαβούλευση, με τους συλλογικούς φορείς που λειτουργούν στον αγροτικό τομέα και θα μελετηθεί η διεθνής εμπειρία».

Η δεύτερη τομή αφορά την ανασυγκρότηση του τραπεζικού συστήματος. Σε αυτό το πλαίσιο ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προτείνει την ίδρυση ελληνικής τράπεζας αγροτικών πιστώσεων.

Παράλληλα ο κ. Κασσελάκης χαρακτήρισε πολύτιμο τον διάλογο που έγινε στο δεύτερο Περιφερειακό Συνέδριο τονίζοντας πως «είναι πάρα πολύ σημαντική η σημερινή μέρα. Στόχος μας να ακούμε διαρκώς την κοινωνία και να ακούμε τους φορείς αλλά και τους απλούς πολίτες που μόνοι απλοί δεν είναι. Η σοφία το κόσμου είναι καταμερισμένη ισομερώς στην κοινωνία μας. Δεν είναι μόνο στους αιρετούς ή στη Βουλή. Τους πόνους και τα προβλήματα της κοινωνίας πρέπει να τα ακούμε. Να αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες της για ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό κάναμε και μετά το έγκλημα των Τεμπών».

Ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε ότι πήγε «σήμερα στο σημείο του εγκλήματος. Ήταν μία πολύ συγκινητική στιγμή για μένα. Βλέπω παιδιά που ήταν μόνο λίγα χρόνια μικρότερα από εμένα, μερικοί μεγαλύτεροι, συμπολίτες μας που ποτέ δεν θα ζήσουν να κάνουν οικογένεια, να σπουδάσουν. Και αναρωτιέμαι. Θα τιμωρηθεί ποτέ σε αυτή τη  χώρα για το έγκλημα; Κανένας πολιτικός; Λέει ο πολιτικός αναλαμβάνω την ευθύνη. Έτσι την ευθύνη την αναλαμβάνω και εγώ. Λόγια του αέρα. Πώς ανέλαβε η ΝΔ την ευθύνη για το αυτό το ειδεχθές έγκλημα; Προστατεύοντας το δεύτερό της τζάκι εκεί μέσα.

Θα πάει κανείς φυλακή για τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που χάθηκαν για αντιπλημμυρικά έργα που δεν έγιναν και με τη σειρά τους σκότωσαν κόσμο; Θα πάει κανείς φυλακή για το Predator και τις υποκλοπές. Είμαστε η χώρα της ατιμωρησίας και η Ευρώπη το ξέρει αυτό. Το ευρωκοινοβούλιο ξέρει τι ψηφίζει. Επιτέλους να σταματήσει η προπαγάνδα της ΝΔ. Υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και θα είμαστε πάντα απέναντι στην προπαγάνδα και θα διεκδικήσουμε το δίκιο των ανθρώπων που έχασαν άδικα τη ζωή τους στη Θεσσαλία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ: Πρώτος σε συνέδρους ο Ανδρουλάκης – «Συνωστισμός» στη 2η θέση για Δούκα, Γερουλάνο, Χριστοδουλάκη – «Παρών» και ο Κωνσταντινόπουλος
Απρόσμενα μεγάλη συμμετοχή στις κάλπες για την ανάδειξη συνέδρων στο ΠΑΣΟΚ, άγγιξε τις 175.000 περίπου, αφήνοντας πίσω της τους πάντες …νικητές
Εκλογές για τους συνέδρους του ΠΑΣΟΚ
Βουλή: Πέρασαν από την Επιτροπή Εξοπλιστικών τα αμυντικά προγράμματα για την «Ατζέντα 2030» – «Ναι» από τη ΝΔ, «παρών» και «όχι» από την αντιπολίτευση
Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης τοποθετήθηκαν με το «παρών» σε ότι αφορά το πρόγραμμα «Ασπίδα του Αχιλλέα» πλην του ΚΚΕ και της Πλεύσης Ελευθερίας που τα καταψήφισαν
Η επιτροπή Άμυνας της Βουλής
Είμαστε δεύτερη δύναμη στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ λέει η πλευρά του Χάρη Δούκα με περίπου 900 συνέδρους
Θέτουν το εξής δίλημμα για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ: «Θα επιλέξει το κόμμα να ηγηθεί ως κύρια δύναμη της Πολιτικής Αλλαγής με προοδευτικό πρόσημο ή θα αφήσει ανοιχτό ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία;»
Χάρης Δούκας
Έντονη αντιπαράθεση Παπασταύρου με την Σουηδή υπουργό Ενέργειας για τα τελεσίδικα της Στοκχόλμης στην ΕΕ
Η Σουηδή ΥΠΕΝ πρότεινε να μπλοκαριστούν όλα τα νέα έργα ηλεκτρικής διασύνδεσης με τη Σουηδία, δηλαδή να απομονωθεί ενεργειακά αν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν συμφωνήσουν με τις σουηδικές θέσεις
Ο υπουργός Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου
Γεραπετρίτης: «Δεν είναι στην πρόθεση της Ελλάδας να εμπλακεί στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή»
«Θα θέσω υπόψιν των Ευρωπαίων συναδέλφων το ζήτημα της επίθεσης σε βάρος ελληνικού πλοίου στα διεθνή ύδατα στη Μαύρη Θάλασσα, θα πρέπει να υπάρξει απόλυτη καταδίκη και λογοδοσία» λέει ο Έλληνας ΥΠΕΞ
Γιώργος Γεραπετρίτης