Κυριακή, 16 Ιουν.
27oC Αθήνα

Στέφανος Κασσελάκης: «Η Χαμάς είναι 100% τρομοκρατική οργάνωση» είπε μετά την αντίδραση του Ισραηλινού πρέσβη

Στέφανος Κασσελάκης: «Η Χαμάς είναι 100% τρομοκρατική οργάνωση» είπε μετά την αντίδραση του Ισραηλινού πρέσβη
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Σε αναδίπλωση προχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης μετά τα πυρά που εκτόξευσε εναντίον του ο πρέσβης του Ισραήλ, καθώς αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε χαρακτηρίσει ως τρομοκρατική οργάνωση μόνον ένα μέρος της Χαμάς.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, σε συνέντευξη που έδωσε στο Action24, υποχρεώθηκε σε μερική αναδίπλωση μετά τον σάλο με το βίντεο όπου τρομοκράτες της Χαμάς κακοποιούν Ισραηλινές ομήρους αλλά και την αντίδραση του Ισραηλινού πρέσβη στην Αθήνα, Νόαμ Κατς, ο οποίος, αναρτώντας το βίντεο, είπε προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ:

«Είναι σαν να ισχυρίζεται κάποιος ότι μόνο ένα μέρος του ISIS είναι τρομοκράτες. Η Χαμάς είναι μια γενοκτονική, δολοφονική τρομοκρατική οργάνωση από τα κορυφαία κλιμάκιά της μέχρι τη βάση της. Όλοι είναι υπεύθυνοι για τη φρικτή σφαγή στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου».

Στην τηλεοπτική του συνέντευξη, το βράδυ της Τετάρτης (22.05.2024), ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε:

«Αναφέρθηκα στις δραστηριότητες της Χαμάς. Μία ομάδα που μέσα σε αυτές τις δραστηριότητες περιλαμβάνονται και οι τρομοκρατικές επιθέσεις, είναι τρομοκρατική οργάνωση. De facto. Εάν ένα κομμάτι -για οπουδήποτε λόγο- καλύπτει ανθρωπιστικές ανάγκες, αυτό το κομμάτι πρέπει να το αναλάβει η Δύση», 

Ακολούθως, στη διευκρίνιση του δημοσιογράφου του Action24 ότι «δίπλα από τη Χαμάς μπαίνει η λέξη τρομοκρατική οργάνωση», ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε: «100% ναι».

Είχε προηγηθεί η αντίδραση του πρέσβη του Ισραήλ, Νόαμ Κατς σε όσα είχε πει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια προχθεσινής του (21.05.2024) συνέντευξης στο AtticaTV:

«Η Χαμάς έχει ένα μέρος το οποίο όντως, κάνει τρομοκρατικές ενέργειες. Αυτό ισχύει. Από εκεί και πέρα, το θέμα είναι πώς μπορούμε εμείς να παρέμβουμε -ως η Διεθνής Κοινότητα- και να φέρουμε μια ανάπτυξη σε αυτή την περιοχή, η οποία να μην έχει ανάγκη τη Χαμάς, να καλύπτει κενά, στο κομμάτι το οποίο κάνει τοπικό έργο σε ζητήματα ανθρωπιστικής βοήθειας και τα λοιπά. Άρα λοιπόν ναι. Το πλαίσιο της επέμβασης της Διεθνούς Κοινότητας όσον αφορά τη Χαμάς, πρέπει να είναι στο αντιτρομοκρατικό κομμάτι», είχε αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Απαντώντας, ο Νόαμ Κατς ανάρτησε στον λογαριασμό του στο X, το βίντεο με τους βασανισμούς ομήρων από μέλη της Χαμάς:

«Ο ισχυρισμός ότι «μέρος της Χαμάς πραγματοποιεί τρομοκρατικές ενέργειες» είναι σαν να ισχυρίζεται κάποιος ότι μόνο ένα μέρος του ISIS είναι τρομοκράτες. Η Χαμάς, είναι μια γενοκτονική, δολοφονική τρομοκρατική οργάνωση από τα κορυφαία κλιμάκια της μέχρι τη βάση της. Όλοι είναι υπεύθυνοι για τη φρικτή σφαγή στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Οι δηλώσεις, οι διδαχές και οι ενέργειες των ηγετών της αποκαλύπτουν την πραγματική τρομοκρατική φύση της. Αν κάποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για ένα καλύτερο μέλλον για την περιοχή, τόσο για το Ισραήλ όσο και για τους Παλαιστίνιους, η Χαμάς δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι μέρος της. Αυτή είναι η βαρβαρότητα που αντιπροσωπεύει η Χαμάς», έγραψε ο πρέσβης του Ισραήλ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις