Πολιτική

Στέφανος Κασσελάκης: Η υψηλού πολιτικού συμβολισμού κίνηση πριν το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και ενόψει ευρωεκλογών

Με μία κίνηση υψηλού πολιτικού συμβολισμού, ο Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε να ανοίξει πριν από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ την συζήτηση για το πολιτικό κοινωνικό στίγμα που θα έχει το κόμμα στο ευρωκοινοβούλιο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, συνομίλησε, ενώ βρισκόταν στην Πολωνία, τηλεφωνικά με τον συμπρόεδρο του πολωνικού κόμματος Νέα Αριστερά, Robert Biedron, για τη συνεργασία των ευρωπαϊκών προοδευτικών δυνάμεων για κοινωνική δικαιοσύνη, βιώσιμη ανάπτυξη, και στήριξη του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Να σημειώσουμε ότι το πολωνικό κόμμα «Νέα Αριστερά» είναι μέλος των ευρωσοσιαλιστών. O Robert Biedron είναι ένας από τους πιο σημαντικούς υποστηρικτές και ακτιβιστές του αγώνα για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών στην Πολωνία.

Οι δύο άνδρες, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, συζήτησαν τις εναλλακτικές πολιτικές που πρέπει να στηρίξουν οι προοδευτικές δυνάμεις ενόψει των ευρωεκλογών, απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη στήριξή του στον αγώνα που δίνουν οι πολωνικές προοδευτικές δυνάμεις της Αριστεράς, σοσιαλδημοκρατίας και οικολογίας σε αυτήν την κατεύθυνση, στο πλαίσιο του κυβερνητικού συνασπισμού στον οποίο συμμετέχουν.

Το ότι ο Robert Biedron ανήκει στην ομάδα των σοσιαλιστών δείχνει την αποφασιστικότητα του Στέφανου Κασσελάκη να συνεργαστεί με όλες τις ευρωομάδες του Δημοκρατικού τόξου, προκειμένου να προωθηθούν στο υψηλότερο δυνατό ευρωπαϊκό επίπεδο τα δικαιώματα των πολιτών.

Παράλληλα δείχνει ότι ο ίδιος είναι ανοικτός στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τους ευρωσοσιαλιστές σε μία στιγμή που η άποψη αυτή εμφανίζεται να βρίσκει όλο και περισσότερους οπαδούς.

Η επαφή του Στέφανου Κασσελάκη με τον Robert Biedron έχει την σημασία της, αυτή την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά την πολιτική του ταυτότητα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Φλωρίδης: Δεν έχει υποβληθεί αίτημα εκταφής – Εδώ και 2,5 χρόνια δεν έχει τεθεί ζήτημα ταυτοποίησης σορού θύματος των Τεμπών
«Εάν ο εισαγγελέας κρίνει ότι δεν υπάρχει αίτημα, δεν μπορεί να αποφανθεί, γιατί δεν έχει αίτημα. Αν υποβληθεί, όπως λέει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, θα απαντηθεί άμεσα»
Ο Γιώργος Φλωρίδης 17
Τα «αγκάθια» της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν: Το πρόγραμμα «SAFE», η ηλεκτρική διασύνδεση με την Κύπρο και η Λιβύη
Σημειώνεται πως πριν από το ραντεβού με τον Ερντογάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη
O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Γιώργος Γεραπετρίτης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Καλούμε τη Ρωσία να σταματήσει άμεσα την επιθετικότητά της
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας καταδίκασε έντονα την παραβίαση του εναέριου χώρου της Εσθονίας από τρία ρωσικά μαχητικά, τονίζοντας ότι «η τρίτη φορά είναι μοτίβο» και όχι σύμπτωση
Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης στο Σ.Α. του ΟΗΕ 2