Πολιτική

Στέφανος Κασσελάκης: Ο Μητσοτάκης δεν έχει επιχειρήματα και μιλάει για το Πόθεν Έσχες μου – Η συνέντευξη στο Open

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open και αναφέρθηκε στις ευρωεκλογές και στο Πόθεν Έσχες του.

«Ασκούν πρέσινγκ μήνες ολόκληρους, επειδή δεν έχουν επιχειρήματα για τα προβλήματα του κόσμου. Ρωτάς για την ακρίβεια και λένε “πόθεν έσχες”, για την οικονομία, “πόθεν έσχες”, για το ηλεκτρικό ρεύμα, “πόθεν έσχες”. Δεν έχουν να πουν κάτι άλλο», υποστήριξε. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τόνισε ότι από την ίδια ομιλία του θα δούμε και τι θα πρέπει ο λαός να ρωτήσει τη ΝΔ που «χρωστά 500 εκατ. ευρώ», ενώ «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν οφείλει ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες».

«Δεν μπορείς να ρωτάς το πόθεν έσχες για έναν ιδιώτη πριν μπει στην πολιτική και να μη ρωτάς το πόθεν έσχες του κυβερνώντος κόμματος που έχει το υψηλότερο χρέος από όλα τα κόμματα στην Ευρώπη και συγχρόνως έχει διαφήμιση στην Google σ’ αυτές τις ευρωεκλογές μεγαλύτερη από κάθε κόμμα στην Ιταλία και την Γερμανία», τόνισε.

Σχολίασε πως «αν ο λαός έχει αποκτήσει ανοσία στην ιδέα του μαύρου χρήματος στην πολιτική τότε δεν θα αλλάξει τίποτα» και υπογράμμισε ότι ο λαός πρέπει να ρωτήσει τη ΝΔ «πώς πληρώνεται ο κ. Γκρίνμπεργκ, πού είναι αυτά τα χρήματα για τις διαφημίσεις», καθώς «δεν μπορεί να μην υπάρχει διαφάνεια της παράταξης που κυβερνά».

«…Και ξαφνικά βγαίνουν τα paradise papers και βλέπουμε ότι υπάρχουν πράγματα εκεί μέσα που δεν ήταν στο πόθεν έσχες του, δεν ενδιαφέρει κανέναν αυτό;», ρώτησε για τον πρωθυπουργό.

«Τον είδα σε μια συνέντευξη που κλαψούρισε που αναγκάστηκε να πουλήσει ακίνητα για να πληρώσει τα δίδακτρα των παιδιών του στην Αμερική. Ε, δεν πρόκειται να κάνουμε και έρανο για τον κύριο Μητσοτάκη εδώ», συνέχισε, «μερικοί από μας έχουμε πάρει υποτροφίες, έχουμε δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα, τα κέρδη που έχω βγάλει για τους επενδυτές μου είναι δημόσια έγγραφα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και ο κ. Μητσοτάκης που ενάμιση χρόνο δεν είχε δουλειά πριν από 20 χρόνια, κατέφυγε στην βουλή ως κληρονομικό δικαίωμα».

«Το τι επικοινωνιακή στρατηγική έχω είναι δικό μου μυστικό»

Στο ερώτημα γιατί δεν έδινε το πόθεν έσχες του τόσους μήνες, ώστε «να αποστόμωνε» τους πολιτικούς αντιπάλους του, σχολίασε πως «το τι επικοινωνιακή στρατηγική έχω, είναι δικό μου μυστικό, ξέρω πάρα πολύ καλά πώς δουλεύει αυτό το σύστημα…».

Είπε ότι η προθεσμία για το πόθεν έσχες είναι η 1η Ιουλίου και πως «δεν έχω να κρύψω απολύτως τίποτα, έχω δουλέψει, έχω ιδρώσει, είμαι πετυχημένος με τα αποτελέσματα που έχω φέρει σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πεδίο, ό,τι βαθμούς, ό,τι υποτροφίες, ό,τι βραβεία έχω πάρει τα έχω καταφέρει με το σπαθί μου και επιτέλους αυτή η χώρα να αρχίσει να ρωτάει τους πολιτικούς που έχουν πλουτίσει τόσα χρόνια με το πόθεν έσχες τους από τη Βουλή με μισθούς βουλευτή και όχι έναν ιδιώτη που κατάφερε να γίνει πρόεδρος κόμματος και γι’ αυτό το λόγο επέστρεψε στην πατρίδα του».

Σημείωσε ότι «το πόθεν έσχες είναι για να δούμε πως αλλάζει ο πλούτος των πολιτικών μέσα στην πολιτική του σταδιοδρομία, όχι για να εξηγήσει ένας ιδιώτης το αν έχει φορολογηθεί στις ΗΠΑ που εκεί αν είσαι “αδιευκρίνιστος” μπαίνεις φυλακή».

«Θα απαντήσω σε όλα και ο κ. πρωθυπουργός να απαντήσει και για τον εαυτό του και για το κόμμα του και για τον κ. Γκρίνμπεργκ και για τις διαφημίσεις τους και για τους “αδιευκρίνιστους’ υπουργούς”», τόνισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χρυσοχοΐδης σε Κωνσταντοπούλου: «Μας λέτε για “γνωστούς-άγνωστους”, χρόνια τώρα, καλλιεργώντας θεωρίες συνωμοσίας»
«Είναι πάρα πολύ παραβατικοί, και είναι πολύ δραστήριοι στο να προκαλούν ζημιές σε βάρος των πολιτών, είτε των περιουσιών τους, μέχρι το να ζημιώνουν το δικαίωμα του συνέρχεσθαι»
Μιχάλης Χρυσοχοϊδης
Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη: Ο καθαρισμός και η συντήρηση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας – Αναλυτικά η τροπολογία
«Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για τη συντήρηση, τη φροντίδα και την ανάδειξη του Μνημείου και του χώρου είτε με ίδια μέσα, είτε μέσω ανάθεσης σχετικών συμβάσεων»
Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη 13
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία τον καθαρισμό του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη – Τι προβλέπει η τροπολογία
Οι αρμοδιότητες της συντήρησης για το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη περνούν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και της φύλαξης στην Ελληνική Αστυνομία
Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη
12
Συνάντηση Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Χακάν Φιντάν στο Λουξεμβούργο: «Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»
Σχετική ανάρτηση έκανε το Υπουργείο Εξωτερικών με μια φωτογραφία από τη συνάντηση - «Οι διχόνοιες μόνο καταστροφικά αποτελέσματα μπορούν να έχουν» είπε νωρίτερα ο Γιώργος Γεραπετρίτης
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Μελλοντικές απειλές μπορεί να μην έρθουν από την Ανατολή αλλά και από το Νότο» - Η συνέντευξη Τύπου των ηγετών της MED9 στη Σλοβενία
Η Ελλάδα προσδοκά να ξεκινήσει μία πρώτη συζήτηση για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών αλλά και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η συνδεσιμότητα, η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, το Μεταναστευτικό και η πολιτική προστασία
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Μελλοντικές απειλές μπορεί να μην έρθουν από την Ανατολή αλλά και από το Νότο» – Η συνέντευξη Τύπου των ηγετών της MED9 στη Σλοβενία
8
Ασέβεια του Βρετανικού Μουσείου: Παρέθεσε δείπνο στην αίθουσα των Γλυπτών του Παρθενώνα – Μικ Τζάγκερ και Νάομι Κάμπελ ανάμεσα στους καλεσμένους
«Τέτοιες ενέργειες είναι προσβλητικές για τα πολιτιστικά αγαθά και θέτουν σε κίνδυνο τα ίδια τα εκθέματα» σχολιάζει η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη
Βρετανικό μουσείο 47