Πολιτική

Στέλιος Πέτσας για Αυτοδιοίκηση: Έχουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα ωθήσουν την ανάπτυξη

Τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Αυτοδιοίκησης, τα οποία θα ωθήσουν τον αναπτυξιακό ρόλο των περιφερειών, ανέδειξε στον χαιρετισμό του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, κατά την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), στην Αιδηψό.

Ο Στέλιος Πέτσας έκανε ξεχωριστή αναφορά στο πρόγραμμα ανάπτυξης για την Αυτοδιοίκηση, «Αντώνης Τρίτσης», του υπουργείου Εσωτερικών, σημειώνοντας ότι ειδικά για τις περιφέρειες υπάρχει δέσμευση ενός προϋπολογισμού, ύψους 390 εκατ. ευρώ.

«Πολλά έργα έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα και πολλά άλλα πρόκειται να ενταχθούν στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις της επιτροπής αξιολόγησης», τόνισε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών στάθηκε ιδιαίτερα στην αύξηση του χρηματοδοτικού φακέλου του προγράμματος και στις συνέργειες που προωθούνται, ήδη, με άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Όπως ανακοίνωσε, έχει ήδη συμφωνηθεί η μεταφορά έργων ύδρευσης, ύψους 222 εκατ. ευρώ, από το «Αντώνης Τρίτσης» στο ΕΣΠΑ, καθώς και αντίστοιχες συνέργειες με το Ταμείο Ανάκαμψης, με την έκδοση μίας νέας πρόσκλησης, ύψους 225 εκατ. ευρώ, πρωτίστως για έργα αγροτικής οδοποιίας, με έμφαση στην οδική ασφάλεια.

«Έχουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία για έργα που θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στο μέλλον. Και είναι στο χέρι μας να σχεδιάσουμε σωστά όλα όσα πρέπει να γίνουν, να τα υλοποιήσουμε γρήγορα και να δώσουμε την κατεύθυνση στους κατοίκους ότι, ναι, μπορούν να συνεχίσουν να ζουν στον τόπο τους και η ζωή τους να γίνει καλύτερη», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης 15
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 19
Κόντρα ανάμεσα σε Αλεξάνδρα Σδούκου και ΠΑΣΟΚ: «Η πιο αδίστακτη κυβέρνηση» – «Ψάχνετε κάτι για να αντιπαρατεθείτε στην κυβέρνηση»
Στο επίκεντρο της διαμάχης Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη είναι τα αγροτικά μπλόκα αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών αγροτοσυνδικαλιστών
Αλεξάνδρα Σδούκου 20
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 32