Πολιτική

Ο πραγματικός λόγος της επίθεσης του Χακάν Φιντάν στην Ελλάδα – Οι ισορροπίες και οι επιδιώξεις της Άγκυρας

Σε αυτή τη φάση, η προσπάθεια του Ερντογάν να προσεταιριστεί εκείνους που λένε ότι ο Νετανιάχου σέρνει από τη μύτη τον Τραμπ έχει πέσει στο κενό, οπότε, πρέπει με κάποιο τρόπο να δείξει στο εσωτερικό του κινητικότητα
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η επίθεση που εξαπέλυσε η Τουρκία στην Ελλάδα μέσω του υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν δεν θεωρείται τυχαία από την Αθήνα.

Άνθρωποι με γνώση της κατάστασης, σημείωναν ότι οι εξελίξεις στο Ιράν και η αμηχανία που έχει παρατηρηθεί στην Άγκυρα, η οποία αισθάνεται παραγκωνισμένη από τις χώρες της Μέσης Ανατολής με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκπληρωθεί το όραμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να γίνει ηγέτης του μουσουλμανικού κόσμου, έχει προκαλέσει μεγάλο εκνευρισμό στην Τουρκία. Έτσι, με την Τουρκία να μην έχει κερδίσει τίποτα σε διπλωματικό επίπεδο αναπόφευκτα οδηγείται σε αυτό που ξέρει να κάνει καλά εδώ και δεκαετίες να  αναζητεί εύκολους εχθρούς για να βγει από το επικοινωνιακό αδιέξοδο στο εσωτερικό της. Και έτσι, φτάσαμε στην επίθεση του Χακάν Φιντάν. 

Παράλληλα, εκτιμούν ότι αυτό που ενοχλεί σφόδρα τον Ερντογάν είναι εκτός από την συμμαχία Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ και την ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου, είναι και το γεγονός ότι το Ισραήλ στο οποίο επιτίθεται διαρκώς το τελευταίο διάστημα ο Ερντογάν, είναι πλήρως ευθυγραμμισμένο με τις ΗΠΑ και τον Ντόναλντ Τραμπ γεγονός που δυσκολεύει τον Τούρκο Πρόεδρο καθώς οι καλές σχέσεις με την Ουάσιγκτον είναι στις βασικές επιδιώξεις του.

Σε αυτή τη φάση, η προσπάθεια του Ερντογάν να προσεταιριστεί εκείνους που λένε ότι ο Νετανιάχου σέρνει από τη μύτη τον Τραμπ έχει πέσει στο κενό, οπότε, πρέπει με κάποιο τρόπο να δείξει στο εσωτερικό του κινητικότητα.

Πάντως, πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι αν ο ανταγωνισμός της Τουρκίας με το Ισραήλ φύγει από τα επίπεδα της ρητορικής, τότε αυτό θα σημάνει την πλήρη αποσταθεροποίηση της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.  

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Πολάκης σε Σωκράτη Φάμελλο: «Το δίλημμα δεν είναι αν θα είμαστε με τον Τσίπρα, αλλά αν την επόμενη ημέρα θα υπάρξει ΣΥΡΙΖΑ»
«Είμαι υπερήφανος για όσα έγιναν το 2015 – 2019 όχι για όσα έγιναν το 2019 – 2023» - Τροπολογία κατά της αυτοδιάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε ο Πολάκης και άλλα 5 μέλη
παύλος πολάκης
12
Τα σενάρια μετά την μετακίνηση Κυρανάκη στη θέση του γραμματέα της ΝΔ – Ο Παύλος Μαρινάκης και τα ονόματα που ακούγονται για τον «μίνι» ανασχηματισμό της Πέμπτης
Ο Παύλος Μαρινάκης ακούγεται έντονα για το υπουργείο Μεταφορών ενώ Αλεξάνδρα Σδούκου και Τάσος Χατζηβασιλείου ακούγονται επίσης για θέση στο υπουργικό σχήμα. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος «παίζει» για μετακίνηση στο Μαξίμου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το σύνθημα στους υπουργούς «πιο γρήγορα, πιο τολμηρά» 31