Πολιτική

Στενό μαρκάρισμα από τη Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση

Μπαράζ ερωτήσεων από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προς την κυβέρνηση, με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να ρωτά τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για το πότε θα ενημερώσει η Βουλή για τη συμφωνία και τη Ντόρα Μπακογιάννη να ρωτά αν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας.

Μπροστά… βγαίνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επιβεβαιώνοντας το πρωινό ρεπορτάζ του Newsit, καθώς με ερώτηση που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό, ζητά να ενημερωθεί από τον Αλέξη Τσίπρα για το πότε αναμένεται να ενημερώσει τη Βουλή και τους πολίτες για το σύνολο της συμφωνίας που υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών.

Ακόμη, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής ζητά να του απαντηθεί πότε θα φέρει η κυβέρνηση τη νέα συμφωνία προς ψήφιση στη Βουλή.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά την ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ερώτηση και από τη Ντόρα Μπακογιάννη

Ερώτηση προς στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, κατέθεσε και η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, σχετικά με τις δηλώσεις του περί της ύπαρξης δημοσιονομικού κενού, αλλά και δημοσιεύματα που φέρουν τη γερμανική κυβέρνηση να αξιώνει την πλήρη αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας.

«Η Ελλάδα μέσα στον Μάρτιο, αντιμετωπίζει υποχρεώσεις ύψους 7,27 δισ. ευρώ, που αφορούν κυρίως δανειακές υποχρεώσεις προς το ΔΝΤ (1,6 δισ.) και λήξεις εντόκων γραμματίων (4,6 δισ.). Σε διαδοχικές δηλώσεις σας μετά τη σύναψη συμφωνίας στο Eurogroup μιλήσατε για υπαρκτό δημοσιονομικό και χρηματοδοτικό κενό» σημειώνει η κ. Μπακογιάννη, υπενθυμίζοντας παράλληλα και δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη, πως υπάρχει το ενδεχόμενο να ζητηθεί παράταση 1-2 μηνών για την εκπλήρωση των τρεχουσών δανειακών υποχρεώσεων της χώρας.

«Εξετάζει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο να μην αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της χώρας στις συμβατικές ημερομηνίες; Με ποιον τρόπο θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της, χωρίς να στεγνώσουν οι επιχειρήσεις και η εσωτερική αγορά από την ελάχιστη ρευστότητα που χορηγούν οι τράπεζες; Απεμπόλησε η κυβέρνηση τη δυνατότητα για τη μείωση του χρέους, όπως αυτή προέκυπτε από τη συμφωνία του Eurogroup του Νοεμβρίου 2012;» ρωτά τον Γ. Βαρουφάκη, η βουλευτής της ΝΔ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΑΦΕΡΜΟΣ
Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Συναγερμός στο ΠΑΣΟΚ μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις: Τσίπρας και Καρυστιανού αλλάζουν το πολιτικό σκηνικό
Όσον αφορά στην Μαρία Καρυστιανού, επισήμως στο ΠΑΣΟΚ εξακολουθούν να την αντιμετωπίζουν ως μία μητέρα που έχασε το παιδί της με τραγικό τρόπο σε ένα εγκληματικό δυστύχημα
Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκη Κεραμέως: Νέο πρόγραμμα στήριξης για 10.000 άνεργες γυναίκες με επιδότηση έως 80% του μισθού – Όλη η διαδικασία
Το συνολικό ύψος του προγράμματος ανέρχεται στα 100 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που το καθιστά το μεγαλύτερο στοχευμένο πρόγραμμα ενίσχυσης της γυναικείας απασχόλησης που έχει υλοποιηθεί ποτέ
Η Νίκη Κεραμέως και η Τατιάνα Στεφανίδου