Πολιτική

Στη Μύκονο ο Αλέξης Τσίπρας

Με μια στοχευμένη κίνηση ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να αποδημήσει το κυβερνητικό αφήγημα που θέλει την χώρα να επιστρέφει στην κανονικότητα αφήνοντας πίσω της την πανδημία. Ο  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί σήμερα (22.07.2021) την Μύκονο – που όπως είναι γνωστό την τελευταία εβδομάδα βρίσκεται σε lockdown- προκειμένου να συναντηθεί με  τους ανθρώπους  της τοπικής αυτοδιοίκησης, τους επιχειρηματίες του νησιού και τους εργαζόμενους .

Πρόσθεση του Αλέξη Τσίπρα με την επίσκεψη στη Μύκονο είναι να αναδείξει ότι τα όσα είπε η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα για την πανδημία και τον τουρισμό ήταν εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα, καθώς δεν έλαβε καθόλου υπόψη της την μετάλλαξη Δέλτα η οποία σαρώνει τα πάντα στο πέρασμα της.

Ο Αλέξης Τσίπρας στις συναντήσεις που θα έχει με τους τοπικούς παράγοντες του νησιού θα επιμείνει ότι η κυβέρνηση υποσχόταν χωρίς να έχει κάνει κανένα σχεδιασμό ότι οι εμβολιασμένοι δεν θα υφίστανται  περιορισμούς ενώ  διαβεβαίωνε ότι  τα όποια μέτρα για τη διαχείριση της πανδημίας δε θα είναι οριζόντιου χαρακτήρα, αλλά θα αφορούν μόνο στους ανεμβολίαστους.

Θα αναφερθεί μάλιστα στο γεγονός ότι σχεδόν το 90% των μονίμων κατοίκων του νησιού είναι εμβολιασμένο αλλά παρ’ όλα αυτά τα μέτρα που επιβλήθηκαν στη Μύκονο είναι απολύτως οριζόντια και, φυσικά, αφορούν και τους εμβολιασμένους.

Πρόσθεση του Αλέξη Τσίπρα είναι να αναδείξει τις οικονομικές επιπτώσεις που υπάρχουν στο νησί εξ αιτίας της καραντίνας – οι επιχειρηματίες του νησιού μιλούσαν για εκατοντάδες ακυρώσεις δωματίων- επισημαίνοντας ότι θα έπρεπε να έχουν ληφθεί σοβαρότερο μέτρα σε ότι αφορά τους ελέγχους των τουριστών που έφταναν στο νησί.

Ακόμα αναμένεται να επισημάνει το γεγονός ότι σε ένα νησί όπως η Μύκονος που αποτελεί η ακριβότερη διαφήμιση για τον τουρισμό της χώρας η κυβέρνηση δεν φρόντισε να έχει ξενοδοχεία καραντίνας με αποτέλεσμα τουρίστες που είχαν κολλήσει κορονοϊό να περιπλανιούνται στο νησί αφού δεν υπήρχε χώρος φιλοξενίας τους.

Το γεγονός αυτό άλλωστε είχαν καταγγείλει με κοινή τους δήλωση, οι τομεάρχες Προστασίας του Πολίτη και Τουρισμού, Χρήστος Σπίρτζης και Κατερίνα Νοτοπούλου εξαπολύοντας  δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, καθώς –όπως ανέφεραν- τα περιστατικά αστοχίας στον ελληνικό τουρισμό διαδέχονται το ένα το άλλο: «τα κυκλαδονήσια και η Κρήτη «βράζουν» από κορονοϊό, και ο αρμόδιος υπουργός παραδέχθηκε ότι ως προχθές οι έλεγχοι στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και μεταφορές ήταν πλημμελείς».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φιλοξένησε τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Λυκ Φρίντεν στην Τήνο – Δείτε φωτογραφίες
«Η φιλία μεταξύ εθνών και ηγετών είναι τόσο σημαντική σε αυτούς τους απαιτητικούς γεωπολιτικούς καιρούς», έγραψε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου στην ανάρτησή του
Κυριάκος Μητσοτάκης / Λυκ Φρίντεν 22
Απόστολος Βεσυρόπουλος: Σήμερα η κηδεία του στην Ημαθία – Η επιθυμία της οικογένειάς του για ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων
«Αυτό θα ήθελε και ο αγαπημένος μας Απόστολος που σε όλη του τη διαδρομή στάθηκε δίπλα σε αυτούς που είχαν ανάγκη και χρειάζονταν βοήθεια», ανέφερε η οικογένεια του
Απόστολος Βεσυρόπουλος