Πολιτική

Στη Βουλή η υπόθεση του C4I – Μάρτυρας εμπλέκει πολιτικό για δωροδοκία!

Στη Βουλή αναμένεται να διαβιβαστεί τις επόμενες ημέρες βάση του νόμου περί ευθύνης υπουργών η δικογραφία που έχει χέρια του ο ειδικός εφέτης ανακριτής, Δημήτρης Ορφανίδης που χειρίζεται την υπόθεση του C4i και συγκεκριμένα την ανάθεση του έργου το 2003 στην αμερικανική SAIC.

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν περίπου ένα μήνα μάρτυρας προσήλθε αυτοβούλως και φέρεται να κατέθεσε στοιχεία για μίζες εμπλέκοντας σε δωροδοκία πολιτικό, μέλος του τότε ΚΥΣΕΑ.

Από την στιγμή, που ο ειδικός εφέτης ανακριτής σκόνταψε στο όνομα πολιτικού προσώπου η δικογραφία βάση του νόμου περί ευθύνης υπουργών πρέπει να διαβιβαστεί αμελλητί στη Βουλή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο μάρτυρας, του οποίου η ιδιότητα δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, φέρεται να κατέθεσε στον κ. Ορφανίδη στοιχεία για παράνομες αμοιβές συγκεκριμένου πολιτικού προσώπου. Η κατάθεση του μάρτυρα φέρεται επίσης να αφορά υπουργό της τότε κυβέρνησης που ήταν μέλος του ΚΥΣΕΑ.

Η εξέλιξη αυτή υποχρεώνει τον ανακριτή της υπόθεσης να εφαρμόσει το νόμο περί ευθύνης υπουργών και να αποστείλει στην Βουλή την δικογραφία προκειμένου να αξιολογηθεί τυχόν ποινική ευθύνη του κατονομαζόμενου πολιτικού.

Να σημειωθεί ότι η έρευνα του κ. Ορφανίδη για την υπόθεση του συστήματος ασφαλείας έχει ολοκληρωθεί ως προς το σκέλος της λειτουργικότητας του. Η δικογραφία αυτή, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών τον Σεπτέμβριο του 2017, εξετάζεται πλέον ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Η δίκη ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο με συνολικά 18 πρόσωπα κατηγορούμενους, εκ των οποίων και ο Μιχάλης Χριστοφοράκος και πρώην στελέχη της γερμανικής και ελληνικής Siemens κ.α

Αντικείμενο της δίκης είναι ουσιαστικά η παραλαβή του συστήματος C4i, σε χρονικό διάστημα από 2007 – 2009 και τροποποιήσεις συμβάσεων. Τα αδικήματα που, ανά περίσταση αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι, αφορούν δωροδοκία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, απιστία όσον αφορά πρώην στελέχη υπουργείων κ.α , με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Το δεύτερο σκέλος της έρευνας του κ. Ορφανίδη αφορά την ανάθεση του έργου στην κοινοπραξία SAICTEAM με υποκατασκευαστή την εταιρεία Siemens και τις συνθήκες υπό τις οποίες επιλέγει το 2003 η συγκεκριμένη κοινοπραξία έναντι άλλων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης – Τζόρτζια Μελόνι: Συνάντηση στη Ρώμη τη Δευτέρα – Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και διμερείς σχέσεις
Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας η ατζέντα είναι ευρεία και πολλές οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Τζόρτζια Μελόνι
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «επαναστατικό αυτονόητο» για αξιολόγηση και διαφάνεια στο Δημόσιο και η Εθνική Στρατηγική για τη βία των ανηλίκων
«Είμαστε δίπλα στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και κυρίως, είμαστε δίπλα στα παιδιά, για να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που τα προστατεύει» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Πολάκης για εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ: Πρέπει να έχει την κοινωνική αποδοχή – Πού διαφώνησε με Φάμελλο
«Ο αρχηγός πρέπει να συγκεντρώνει την κοινωνική αποδοχή, άρα δεν είναι καλό να γίνουν βήματα πίσω» είπε ο βουλευτής Χανίων για τη διαδικασία εκλογής Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Παύλος Πολάκης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ