Πολιτική

Στην επιτροπή Διαφάνειας ο Καμμένος για την πώληση βλημάτων στην Σαουδική Αραβία

Υποχρεωτική κρίθηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η κλήση του Υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου, για την υπόθεση της πώλησης όπλων στην Σαουδική Αραβία.

Το αίτημα κλήτευσης είχε κατατεθεί από τη ΝΔ και την είχαν υποστηρίξει και τα υπόλοιπα κόμματα συμπληρώνοντας τον απαιτούμενο αριθμό των 2/5 των μελών της Επιτροπής.

Με αυτό ζητείται η κλήση του Πάνου Καμμένου, του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, του ταξίαρχου που είχε χειριστεί την υπόθεση και του εμπλεκόμενου Βασίλη Παπαδόπουλου

Η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασία Χριστοδουλοπούλου είχε θέσει σχετικό ερώτημα στην Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής για το εάν θα έπρεπε να αναμείνει τυχόν παράλληλο κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Στην απάντησή της η Επιστημονική Υπηρεσίας της Βουλής απάντησε πως οι Επιτροπές της Βουλής όασκούν αυτοτελή κοινοβουλευτικό έλεγχο, και το έργο τους δεν παρεμποδίζεται από παράλληλη άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχους.

Η επιστημονική υπηρεσία επίσης δεν συσχετίζει τις εργασίες της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας με αυτή της εξέτασης του ζητήματος στην Επιτροπής εξοπλιστικών προγραμμάτων και συμβάσεων.

Συγκεκριμένα, ότι η Επιτροπή εξοπλιστικών Προγραμμάτων έχει από τον ΚτΒ σαφώς οριοθετημένο και περιορισμένο πεδίο μόνο για εξοπλιστικά προγράμματα και ότι αντιθέτως η Επιτροπή Θεσμών είναι αυτή η οποία διαθέτει ευρύτατο πεδίο διερεύνησης για θέματα λειτουργίας θεσμών και διαφάνειας όπως ζητούσε στο αίτημά της η Νέα Δημοκρατία.

Να θυμίσουμε ότι η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής έχει με άλλη γνωμοδότηση της έχει απορρίψει ένα ακόμα επιχείρημα της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, ώστε ως προμήθειες νοούνται μόνο οι αγορές εξοπλιστικών και όχι οι πωλήσεις.

Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σχολίαζαν ότι με τις δύο αυτές γνωμοδοτήσεις ανοίγει ο δρόμος διερεύνησης της υπόθεσης από την Επιτροπή Θεσμών και πλέον δεν υπάρχει κανένα πρόσχημα να το αρνηθεί η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Έλεος με τα fake news» ξεσπά η Σοφία Μητσοτάκη για τα εισιτήρια με τους Boston Celtics, το ποπ κορν και την κόκα κόλα του πρωθυπουργού
Ο πρώην σύμβουλος της κυβέρνησης Καραμανλή, Νίκος Καραχάλιος ισχυρίστηκε πως ακόμα και τα έξοδα για ποπ κορν και αναψυκτικά πληρώθηκαν από το ελληνικό Δημόσιο
Σοφία Μητσοτάκη
68
Άγρια κόντρα Γεωργιάδη – Κωνσταντοπούλου με φόντο την απεργία πείνας Ρούτσι: «Παραμένει αρπακτικό του ανθρώπινου πόνου», «γελοίο πρόσωπο»
Αφορμή της διαμάχης η υπόθεση του απεργού πείνας Πάνου Ρούτσι, ο οποίος ζητά την εκταφή του γιου του που σκοτώθηκε στα Τέμπη, αλλά και τη διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στο βήμα της Βουλής
73
Η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα για το νέο κόμμα σε ερώτηση Έλληνα φοιτητή στη Σορβόννη - «Πρέπει να αφουγκραστώ το μήνυμα που στέλνει η κοινωνία»
«Όσο για το πώς μπορεί να επέλθει πολιτική αλλαγή αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Είτε μέσα από την συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων είτε από ανασύνθεση του πολιτικού συστήματος»
Ο Αλέξης Τσίπρας 140
«Δημιουργείται σωματείο γυναικών που υπέστησαν bullying από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου» - Τι αποκαλύπτει πρώην υποψήφια της Πλεύσης Ελευθερίας
«Το πρωί αγκαλιάζει χαροκαμένες μάνες για τις κάμερες και το βράδυ χορεύει στα γλέντια με τα ίδια ρούχα. Φοράει μάσκα. Είναι συστημική», ανέφερε η Όλγα Δάλλα
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου 11
Άδωνις Γεωργιάδης κατά γιατρών Πάνου Ρούτσι: Κινδυνεύει η ζωή του και παίζουν παιχνίδια
«Έχουμε το πρωτοφανές περιστατικό ότι οι γιατροί του νοσοκομείου Νίκαιας, χωρίς να έχουν το νόμιμο δικαίωμα, εξέδωσαν ανακοίνωση εκπροσωπόντας το ΕΣΥ, ενώ δεν το εκπροσωπούν», ανέφερε ο Γεωργιάδης
Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στην διημερίδα του υπουργείου
43