Πολιτική

Στην Βουλή το πρόβλημα των πρακτόρων του ΟΠΑΠ

To θέμα των πρακτόρων του ΟΠΑΠ για την μονομερή τους φορολόγηση με το ειδικό Τέλος που τους επέβαλε το υπουργείο Οικονομικών και την «ανοχή» του στον παράνομο τζόγο με τζίρους δισεκατομμυρίων έφεραν στην Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης μαζί με τον τομεάρχη Κοινωνικών Υποθέσεων Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Κατέθεσαν κοινή ερώτηση προς του Υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη στην οποία επισημαίνουν ότι « Ο παράνομος τζόγος στην Ελλάδα συγκεντρώνει τζίρους δισεκατομμυρίων από παίκτες που δεν υπόκεινται σε κανέναν απολύτως περιορισμό, κοινωνικής, φορολογικής αλλά και νομικής υφής….

Η Κυβέρνηση ωστόσο, αντί να στρέψει την προσοχή της στην καταπολέμηση αυτής της παράνομης δραστηριότητας, προχωρά στην επιβολή και νέων φόρων στις νόμιμες επιχειρήσεις των πρακτόρων του ΟΠΑΠ που αποτελούν έναν κλάδο από 4.500 μικρών οικογενειακών επιχιερήσεων που προσφέρουν πάνω από 22.000 θέσεις απασχόλησης σε όλη την Ελλάδα και συνεισφέρουν πάνω από 80 εκατ. ευρώ ετησίως στο ελληνικό δημόσιο»

Οι βουλευτές της ΝΔ, μάλιστα, θέλοντας να υπογραμμίσουν τον ετήσιο τζίρο δισεκατομμυρίων του παράνομου τζόγου αναφέρονται στις εκτιμήσεις που έχει αναφέρει η αρμόδια ανεξάρτητη διοικητική Αρχή της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) η οποί έχει προσδιορίσει το ποσό αυτό σε 5,5, δις ευρώ το χρόνο!

Στο πλαίσιο, αυτό οι κ.κ. Λευτέρης Αυγενάκης και Νίκος Παναγιωτόπουλος ερωτούν τους δύο υπουργούς όχι μόνο πως σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν τον παράνομο τζόγο ο οποίος θα επέφερε πολλαπλάσια δημόσια έσοδα και σημαντικά κοινωνικά οφέλη, αλλά και σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η ΕΕΕΠ για την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου στην Ελλάδα. Και εάν θα εφαρμοστεί αυτό το ειδικό τέλος και σε άλλους πάριους τυχερών παιγνίων που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας.

Μάλιστα, οι δύο «γαλάζιοι» βουλευτές, με μια ερώτηση θέτουν και μια ακόμα ενδιαφέρουσα διάσταση. Εάν δηλαδή οι δύο υπουργοί πριν προχωρήσουν στη νομοθέτηση του «μονομερούς» αυτού Τέλους εάν έχουν «εξετάσει με την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού τη νομιμότητα σε σχέση με τον ανταγωνισμό και το ενδεχόμενο που δικαιωθεί ο ΟΠΑΠ και οι πράκτορες και ακυρωθεί το τι τσουχτερά πρόστιμα θα κληθούν να πληρώσουν οι έλληνες φορολογούμενοι σε κοινοτικά πρόστιμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας για τις φωτογραφίες με τους 200 της Καισαριανής: «Καθοριστική συμβολή στην ιστορική μνήμη»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρετίζει την πρωτοβουλία του υπουργείο Πολιτισμού για την εξασφάλιση των ιστορικών ντοκουμέντων από τις εκτελέσεις αγωνιστών την περίοδο της κατοχής
Κωνσταντίνος Τασούλας
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διαψεύδει τις καταγγελίες για απλήρωτη εργαζόμενη: «Δεν απασχολείται στην Πλεύση Ελευθερίας εδώ και ένα χρόνο»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας μιλά για «κακοστημένη σκηνοθεσία» στην υπόθεση «Βιολάντα», καταγγέλλει και «εντεταλμένες προσπάθειες εκβίασης» και δηλώνει ότι θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη κατά Γεωργιάδη, Κουσουλό και Πολύζο
Ζωή Κωνσταντοπούλου 17
Κυριάκος Μητσοτάκης για ανεργία στους νέους: Στόχος να ζουν καλύτερα από τις προηγούμενες γενιές
Σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός αναφέρεται σε φοροελαφρύνσεις για νέους έως 25 ετών, στο «Σπίτι μου ΙΙ» και στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, σημειώνοντας ότι «η ακρίβεια και το στεγαστικό πιέζουν»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κόντρα δίχως τέλος, νέα καταγγελία και αιχμές για την υπόθεση Γρηγορόπουλου
Η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Υγείας και της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, εδώ και ημέρες, εκτείνεται από την Ολομέλεια έως τις επιτροπές και τα social media, με το πολιτικό θερμόμετρο να παραμένει σταθερά υψηλά
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου
29
Αντώνης Σαμαράς σε Κωνσταντίνο Τασούλα: «Σε λάθος κατεύθυνση» τα εθνικά, αδιέξοδα στο εσωτερικό
Ο πρώην πρωθυπουργός έθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητήματα δημογραφικού, ακρίβειας και χρηματοδότησης των ΜμΕ, ενώ άσκησε κριτική στη γραμμή στα ελληνοτουρκικά και ζήτησε η συνταγματική αναθεώρηση να μην γίνει «επικοινωνιακά»
Κωνσταντίνος Τασούλας και Αντώνης Σαμαράς 19
Δημήτρης Μαρκόπουλος: Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισηγείται την άρση ασυλίας του για τη μήνυση που του είχε κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης
«Σε μια περίοδο που κόμματα σαν αυτό του κ. Κασσελάκη, πριμοδοτούν την αντιπολιτική, δεν θέλω να δώσω έστω και την παραμικρή αφορμή οπισθοχώρησης και φόβου της αστικής Δημοκρατίας» αναφέρει στο υπόμνημά του ο βουλευτής της ΝΔ
Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος στη Βουλή