Πολιτική

Στηρίζει Τσίπρα για τα κοινωνικά μέτρα η γαλλική κυβέρνηση

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ υπερασπίστηκε σήμερα τα κοινωνικά μέτρα, που ανακοίνωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τους συνταξιούχους και τον ΦΠΑ στα νησιά, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες η Αθήνα έλαβε αυτά τα μέτρα «δεν θέτουν σε καμία περίπτωση υπό αμφισβήτηση τους στόχους που η Ελλάδα πρέπει να επιτύχει δεδομένων των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει ενώπιον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» επισήμανε ο Καζνέβ σε Γάλλους βουλευτές.

Η ανακοίνωση των επιδομάτων προκάλεσε την οργή του Βερολίνου, οδηγώντας την περασμένη εβδομάδα τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ να κάνει λόγο περί «αναστολής» των βραχυπρόθεσμων μέτρων που αποφασίστηκαν την 5η Δεκεμβρίου από τους πιστωτές της Ελλάδας, την ΕΕ και το ΔΝΤ, για την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους.

Προκειμένου να εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα υπέρ της Αθήνας, η Γαλλία θα «ενεργήσει στους κόλπους της ΕΕ προκειμένου να διαπιστωθεί τι ισχύει, προκειμένου οι χώρες της ΕΕ να έχουν ισορροπημένες και δίκαιες θέσεις και προκειμένου η Ελλάδα να υποστηριχθεί από την ΕΕ» δεσμεύθηκε ο Καζνέβ.

Η γαλλική κυβέρνηση «θα πείσει, είμαι βέβαιος, την Ένωση να κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση» διαβεβαίωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι έχει «απόλυτη εμπιστοσύνη στο ότι η Ελλάδας θα αναλάβει τις ευθύνες της».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Κωνσταντοπούλου υπερασπίστηκε τον Καραναστάση με άγρια επίθεση στον Λαζαρίδη: «Γυμνοσάλιαγκα, λέσι, υποκείμενο»
«Γνωρίζει καλά πώς τον έγλειφε και με έγλειφε από την πρώτη στιγμή. Έλεγε "Διαμαντή τιμάς την επιτροπή", "Διαμαντή σε παρακαλώ", "Διαμαντή σε τιμώ", υπάρχουν και μηνύματα»
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου 13
Ένταση στο νοσοκομείο Λαμίας με τον Άδωνι Γεωργιάδη στα εγκαίνια νέου τμήματος
Ο υπουργός Υγείας κάλεσε τους συγκεντρωμένους να σεβαστούν την παρουσία του Μητροπολίτη Φθιώτιδας - «Αν στη θέση του ήταν ένας ιμάμης και ευλογούσε τη Χαμάς, θα τον σέβεστε – γιατί όχι και έναν Ορθόδοξο Μητροπολίτη;»
Σκηνικό έντασης στα εγκαίνια του νέου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας
23
Η απάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στις κυβερνητικές πηγές – «Η απόλυτη πλειοψηφία δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 75»
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απαντά σημείο προς σημείο σε όσα ανέφεραν οι κυβερνητικές πηγές για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στη ψηφοφορία για τον ΟΠΕΠΕΠΕ
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος