Πολιτική

Διαψεύδουν την κυβέρνηση τα Σκόπια: “Δεν υπήρξε καμία επίσημη συνάντηση Ζάεφ – Σπυράκη”

Στο σάλο που έχουν προκαλέσει τα δημοσιεύματα της "Εφημερίδας των Συντακτών" που έκανε λόγο για συνάντηση του Ζόραν Ζάεφ με τη Μαρία Σπυράκη, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος των Σκοπίων, Μίλε Μποσνγιακόφσκι.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΙΒΝΑ, τόνισε πως δεν υπήρξε καμιά επίσημη συνάντηση μεταξύ του Zoran Zaev και της Μαρίας Σπυράκη, διαψεύδοντας ουσιαστικά όσα υποστηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου και στηρίζοντας τη Νέα Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα είπε «Δεν υπήρξε καμία επίσημη συνάντηση του Πρωθυπουργού Zoran Zaev με την κ. Μαρία Σπυράκη ή άλλο μέλος της αντιπολίτευσης της Ελλάδας. Κατά την διάρκεια της παραμονής του στις Βρυξέλλες το περασμένο έτος, ό Πρωθυπουργός και η κ. Μαρία Σπυράκη είχαν μια σύντομη συνάντηση σε καφέ, όπως είχε (σ.σ. ο Πρωθυπουργός) και με αρκετούς Ευρωβουλευτές και πολιτικούς από διάφορες χώρες».

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν την εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη η οποία από την πρώτη στιγμή σχολιάζοντας το δημοσίευμα της FAZ είχε τονίσει στον ΣΚΑΪ: «Πήγα να πάρω καφέ δίπλα από το ευρωκοινοβούλιο, δεν θυμάμαι πού ακριβώς, πήγαινα να πάρω το τρένο», επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι πέρα από αυτή την τυχαία συνάντηση με τον Ζόραν Ζάεφ, δεν υπήρξε δεύτερη, όπως υποστηρίζει η FAZ.

«Δεν ήμουν απεσταλμένη του Μητσοτάκη. Είχα οδηγία να παρουσιάσω τη θέση μας σε όλους τους εμπλεκόμενους. Γνωριζόμαστε με τον Ζάεφ και έχουμε κοινούς γνωστούς. Με τον Ντιμιτρόφ έχω συναντηθεί πολλές φορές. Με ρώτησε ‘τι θα κάνετε;’ και του είπα ότι θα ψηφίσουμε ενάντια στον συμβιβασμό που προωθεί ο Τσίπρας και πως μέχρι τότε δεν είχαμε ως κόμμα καμία επίσημη ενημέρωση».

Ερωτηθείσα γιατί δεν έγινε γνωστή αυτή η συνάντηση, η κα Σπυράκη είχε απαντήσει: «Ήταν μια δημόσια συνάντηση και έχω κάνει και άλλες πολλές τέτοιες. «Κυκλοφορούμε στα ίδια σημεία και στα ίδια μέρη. Δεν ανακοινώνουμε κάθε μέρα ποιους συναντάμε. Κάθε μέρα βλέπουμε ανθρώπους που βρίσκονται εκεί (σ.σ.: στο Ευρωκοινοβούλιο) διαρκώς».

Με πληροφορίες από Balkan.eu

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανάρτηση στο TikTok για τις φοροελαφρύνσεις στη ΔΕΘ για τους νέους – «Για να δούμε τι απάντησαν»
Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι τα μέτρα εγκρίθηκαν ήδη από τη Βουλή στις 7 Νοεμβρίου και στάθηκε ιδιαίτερα στον μηδενισμό φόρου για νέους εργαζόμενους
Κυριάκος Μητσοτάκης
10
Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2026 – Κακλαμάνης: Μακάρι να λειτουργούσε έτσι το ελληνικό Δημόσιο
Τον προϋπολογισμό της Βουλής υπερψήφισαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά, η Ελληνική Λύση και η Νίκη, με το «παρών» τοποθετήθηκε το ΚΚΕ, ενώ καταψήφισε η Πλεύση Ελευθερίας
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης
Δημοσκόπηση RealPolls: Οι ενεργειακές συμφωνίες δίνουν «ανάσα» στη ΝΔ
Οι μετρήσεις δείχνουν ενίσχυση της ΝΔ στην πρόβλεψη αποτελέσματος με άνω του 30%, άνοδο του ΠΑΣΟΚ και πίεση στον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που τα σενάρια για κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά δεν πείθουν τους ψηφοφόρους
Ψήφος 26
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ δίνει την πρώτη της συνέντευξη και μιλά ανοιχτά για τις προοπτικές συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ
Την Πέμπτη (13.11.2025) στις 23:00 το βράδυ μέσα από την συχνότητα του ΑΝΤ1 - Η νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα, θα αναλύσει τον ρόλο της χώρα μας στον παγκόσμιο χάρτη και θα αποκαλύψει τις στρατηγικές προτεραιότητες της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής
Κίμπερλι Γκίλφοϊλ