Πολιτική

Στίβεν Μάιραν: Στην Αθήνα ο «εγκέφαλος» της οικονομικής ατζέντας Τραμπ

Ο Αμερικανός αξιωματούχος θεωρείται ότι έχει ρόλο-κλειδί στις αποφάσεις για το διεθνές εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ και τις σχέσεις με Κίνα και Ε.Ε.

Ένας από τους ανθρώπους που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την οικονομική ατζέντα της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, ο Στίβεν Μάιραν, αναμένεται αύριο, Τετάρτη (14.01.2026), στην Αθήνα, προκειμένου να παραχωρήσει διάλεξη στην Εθνική Πινακοθήκη, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώνει το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Η αυριανή (14.01.2026) εκδήλωση στην Εθνική Πινακοθήκη (στις 17:00) θα ξεκινήσει με σύντομη τοποθέτηση της Αμερικανίδας πρέσβειρας στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, η οποία διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον στενό συνεργάτη του πρόεδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ,  ενώ θα ακολουθήσει και συνέντευξη του Στίβεν Μάιραν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «παρών» θα δώσει και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, με τον οποίο ο Στίβεν Μάιραν είχε συναντηθεί τον περασμένο Οκτώβριο, κατά την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού στην Ουάσιγκτον.

 

Ο Αμερικανός αξιωματούχος είναι πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Συμβούλων των ΗΠΑ και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve), όπου κατά την πρώτη θητεία Τραμπ υπήρξε το κατεξοχήν μειοψηφούν μέλος, τάσσοντας σταθερά υπέρ πιο επιθετικών μειώσεων επιτοκίων.

Ο Στίβεν Μάιραν θεωρείται εκ των αρχιτεκτόνων της δασμολογικής πολιτικής της κυβέρνησης Τραμπ, με ρόλο-κλειδί στις αποφάσεις για το διεθνές εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ και τις σχέσεις με Κίνα και Ε.Ε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης σε αγρότες: «Τις εξελίξεις διαμορφώνουν οι παρόντες και όχι οι απόντες» - Πάνω από δύο ώρες η συνάντηση στο Μαξίμου
«Το πεδίο είναι ανοιχτό για να κάνουμε μία ουσιαστική συζήτηση και να καταλήξουμε και σε συγκεκριμένα συμπεράσματα», τόνισε ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο ραντεβού με τους 25 αγρότες και κτηνοτρόφους
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση με τους αγρότες 32
Αυτοί είναι οι 25 αγρότες που θα συναντήσουν τον Μητσοτάκη στις 15:00 - Εκπροσωπούν 14 μπλόκα και οργανώσεις από όλη τη χώρα
Στο Μέγαρο Μαξίμου θα δώσουν το παρών εκπρόσωποι 14 μπλόκων και αγροτικών οργανώσεων από τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Κρήτη
Μπλόκα αγροτών 50