Πολιτική

Στο 7,5% η διαφορά ΠΑΣΟΚ με Νέα Δημοκρατία

Για, δε, το ενδεχόμενο των εκλογών, οι μισοί από τους ερωτώμενους εκτιμούν ότι μάλλον θα γίνουν, παρότι σε ποσοστό 73% δεν το κρίνουν αναγκαίο.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στις 7,5 μονάδες έχει διαμορφωθεί η διαφορά στην απήχηση του κυβερνώντος κόμματος από εκείνη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας PUBLIC ISSUE, που δημοσιεύει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ».

Ειδικότερα, στην ερώτηση περί «εκλογικής επιρροής των πολιτικών κομμάτων», χίλια και πλέον άτομα, που συμμετέχουν στη δημοσκόπηση, δίνουν την πρωτιά στο ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 38% και ακολουθούν η ΝΔ με 30,5%, το ΚΚΕ με 10,5%, το ΛΑΟΣ με 6%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 4,6%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,5% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2%.

Οι Έλληνες εμφανίζονται ανασφαλείς σε ό,τι αφορά τις σκέψεις τους για τα επόμενα χρόνια, καθώς 83 στους 100 δηλώνουν ότι δεν αισθάνονται σιγουριά, ενώ για την προσωπική τους οικονομική κατάσταση, 57 στους 100 εκτιμούν ότι θα επιδεινωθεί, σε αντίθεση με 35, που θεωρούν ότι θα παραμείνει η ίδια ή δεν διατυπώνουν γνώμη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πυρά Παππά κατά της κυβέρνησης: «Ένα ευρώ στην κοινωνία, επτά στους δανειστές»
Στο στόχαστρο του μπαίνει η πολιτική των πρόωρων αποπληρωμών του δημόσιου χρέους και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση εξοφλεί δάνεια χαμηλού επιτοκίου την ώρα που η χώρα δανείζεται ακριβότερα από τις αγορές
Ο Νίκος Παππάς 9
Ο Μητσοτάκης ευχήθηκε χρόνια πολλά στη Μαντόνα για τα γενέθλιά της – «Έλα ξανά του χρόνου»
Το βράδυ της Πέμπτης η Μαντόνα ανέβασε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram από φωτογραφίες και βίντεο από το εορταστικό κλίμα με τον Μητσοτάκη να το αναδημοσιεύει με στόρι
Κυριάκος Μητσοτάκης 24
Αντώνης Σαμαράς για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Μακριά από ιδεολογικές μεμψιμοιρίες αποχαιρετώ με συγκίνηση τον σπουδαίο, πολιτικό στοχαστή»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον διακεκριμένο ακαδημαϊκό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του στη μελέτη της ελληνικής κοινωνίας
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία μετά τις αντιδράσεις για το χωροταξικό για τις ΑΠΕ: «Το καθεστώς κυριαρχίας στο Αιγαίο είναι απολύτως ξεκάθαρο»
Διπλή παρέμβαση από τα τουρκικά υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας κατά του ελληνικού ενεργειακού σχεδιασμού – «Παράνομα» και χωρίς έννομο αποτέλεσμα τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα, απαντά η Αθήνα
Αιγαίο, άσκηση, φρεγάτες 126
Ρένα Δούρου: «Η Τουρκία επαναφέρει τις γκρίζες ζώνες» – Πυρά στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά
Η πρόεδρος της ΚΟ και τομεάρχισσα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το Μαξίμου ότι παραμένει σε ρόλο «σχολιαστή / παρατηρητή», την ώρα που η Άγκυρα επαναφέρει τις αμφισβητήσεις της στο Αιγαίο και επιμένει στη «Γαλάζια Πατρίδα»
Η Ρένα Δούρου
ΠΑΣΟΚ κατά Πιερρακάκη: «Απύθμενο θράσος, κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ» – «Θα ήταν υπουργός της δραχμής»
Σφοδρή απάντηση στη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών - «Δεν δεχόμαστε υποδείξεις από πολιτικούς που περιφέρουν τις φιλοδοξίες τους από το ένα κόμμα στο άλλο»
Κυριάκος Πιερρακάκης 19