Πολιτική

Στο αρχείο η υπόθεση με το πόθεν έσχες Μητσοτάκη – 8 ημέρες προθεσμία στον Παπασταύρου

Στο αρχείο έθεσε η Επιτροπή Ελέγχου των Πόθεν Έσχες της Βουλής την υπόθεση των μετοχών που αγόρασε το 2003 ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ότι αφορά την υπόθεση του Σταύρου Παπασταύρου του έδωσε προθεσμία 8 ημερών προκειμένου να προσκομίσει τα τραπεζικά έγγραφα που του έχουν ζητηθεί σε σχέση με λογαριασμούς του. Σε αντίθετη περίπτωση που ο κ. Σταύρος Παπασταύρου δεν προσκομίσει εγκαίρως τα στοιχεία αυτά, η Επιτροπή θα απευθυνθεί η ίδια στις τράπεζες για να τα ζητήσει.

Η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε, μετά από εισήγηση του ανώτατου δικαστικού λειτουργού που είχε αναλάβει να γνωμοδοτήσει, να θέσει την υπόθεση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τη νομιμότητα ή όχι της αγορά το 2013 μετοχών της εταιρείας Samμεsung Electronic αξίας 10.912 δολαρίων ΗΠΑ αποτίμησε 10.560 δολαρίων ΗΠΑ. Το σκεπτικό της απόφασης, σύμφωνα με πληροφορίες, βασίσθηκε στο γεγονός ότι οι μετοχές αυτές διαπραγματεύονται σε ξένη διεθνή και όχι από το Ελληνικό Χρηματιστήριο Αξιών. Ενδιαφέρον, πάντως έχει, εάν αυτή η νομική γνωμοδότηση, θα μπορεί να θεωρηθεί ερμηνευτική απόφαση του νόμου που απαγορεύει την διαπραγμάτευση μετοχών από εν ενεργεία βουλευτές και πλέον «απελευθερώνονται» στο να αγοράζουν και να πουλούν μετοχές σε ξένες χρηματοαγορές.

Κατά την σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής, επίσης δόθηκε το «πράσινο» φως στις εταιρείες των Ορκωτών Λογιστών να επιταχύνουν και να ολοκληρώσουν τους ελέγχους των δύο επόμενων ετών του 2013 και 2014, ώστε να καλυφθεί η χρονική απόσταση που είχε δημιουργηθεί σε σχέση ελεγχόμενων δηλώσεων και τρέχοντος έτους. Μάλιστα, μπορεί τα Πόθεν Έσχες του 2013 και 2014 εάν ετοιμαστούν ταυτόχρονα να δοθούν και ταυτόχρονα στην δημοσιότητα.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΥΠΕΞ για τις επιθέσεις στο Ιράν: «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, ενεργοποιήσαμε τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων»
«Κοινός τόπος ότι ο έλεγχος του πυρηνικού και βαλλιστικού προγράμματος, ώστε να μην αποκτήσει το Ιράν πυρηνικό όπλο, αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή»
Υπουργείο Εξωτερικών
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ έγινε δεκτή από τον Ντόναλντ Τραμπ και τον ενημέρωσε για την πρόοδο στις σχέσεις με την Ελλάδα
Η πρέσβης των ΗΠΑ συναντήθηκε ακόμη με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς, τον υπουργό Πολέμου, Πιτ Χέγκσεθ και τον υπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο
Κίμπερλι Γκιλφόιλ 9
Συνάντηση Γιώργου Γεραπετρίτη με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικλ Ρήγας, στην Ουάσιγκτον
Η συνάντηση εντάσσεται στην επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στις ΗΠΑ - Στο επίκεντρο, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, η προστασία των χριστιανικών πληθυσμών στη Μέση Ανατολή
Γεραπετρίτης και Ρήγας