Πολιτική

Στο Βερολίνο ο Γιώργος Σταθάκης

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, θα εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στο συνέδριο "SOUTHEAST EUROPE-GERMANY BUSINESS & INVESTMENT SUMMIT", που συνδιοργανώνουν το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με τα Economist Events, στις 3 Δεκεμβρίου στο Βερολίνο.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, εκπρόσωποι κυβερνήσεων και φορέων, αλλά και μέλη της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας, θα διερευνήσουν τα περιθώρια των διακρατικών, αλλά και εταιρικών, συνεργειών, με στόχο την περαιτέρω τόνωση του επενδυτικού και επιχειρηματικού ενδιαφέροντος στην Ευρώπη.

Από τη γερμανική κυβέρνηση θα συμμετάσχει ο κοινοβουλευτικός υφυπουργός του ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας, Όλιβερ Βίτκε. Το «παρών», από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα δώσει ο πρόεδρος της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για το Brexit, Γκυ Φερχόφσταντ, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός του Βελγίου από το 1999 έως το 2008.

Κατά την έναρξη του συνεδρίου θα μιλήσουν ο Τζων Άντριους, σύμβουλος έκδοσης του Economist και ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Μιχάλης Μαΐλλης.

Μεταξύ των επιβεβαιωμένων ομιλητών του συνεδρίου είναι ακόμη οι: Χρήστος Σταϊκούρας, βουλευτής και επικεφαλής του τομέα Οικονομικών της ΝΔ, Γιάννης Στουρνάρας, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Θεόδωρος Φέσσας, πρόεδρος του ΣΕΒ, Νικόλαος Καραμούζης, πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, και άλλα στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πυρά Δούκα κατά Καιρίδη που τον αποκάλεσε «πολιτικό περιθώριο και τίποτα»: Είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία
Το «γάντι» σήκωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, απαντώντας στην επίθεση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ: «Ο εκφασισμός της πολιτικής ζωής από τους “άριστους” της κυβέρνησης σε όλο του το μεγαλείο»
Καιρίδης και Δούκας
ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρέας Παπανδρέου ενώνει το κόμμα 30 χρόνια μετά τον θάνατό του και «κλείνει» τα εσωκομματικά μέτωπα
Το ΠΑΣΟΚ θα τιμήσει τον ιδρυτή του ως τον πολιτικό εκείνο που έδωσε περιεχόμενο στην «κοινωνική δικαιοσύνη», τη «λαϊκή συμμετοχή» και την «εθνική αξιοπρέπεια»
Αφίσα του Ανδρέα Παπανδρέου