Πολιτική

Στυλιανίδης: Νέοι μέθοδοι και νέα αντίληψη διακυβέρνησης

«Νέα αντίληψη διακυβέρνησης, νέος τρόπος, νέοι μέθοδοι» χαρακτηρίζει τη νέα κυβέρνηση ο βουλευτής Ροδόπης Ευρυπίδης Στυλιανίδης, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σημειώνοντας επίσης: «Είναι, πάντως, ενδιαφέρον ότι ο κ. Μητσοτάκης τολμά να δοκιμάσει διαφορετικά».

Ερωτηθείς για το ποιες πρέπει να είναι οι προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, ο κ. Στυλιανίδης δηλώνει: «Ανατροπές στην παιδεία. Ραγδαία βελτίωση του φορολογικού περιβάλλοντος με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Απλούστευση των διαδικασιών κράτους-πολίτη. Επιστροφή της Ελλάδας σε νέους διεθνείς πρωταγωνιστικούς ρόλους».

Μιλώντας για το πανεπιστημιακό άσυλο, ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης υπογραμμίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «στις Δημοκρατίες, όπου η ελευθερία είναι απόλυτη, δεν λογίζεται η ύπαρξη ασύλου ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτό έχει μεταβληθεί στην πράξη σε “άσυλο ανομία και αυταρχισμού”».

Για την εκλογική του περιφέρεια, τη Ροδόπη, ο κ. Στυλιανίδης σημειώνει ότι «κάθε νευρική ενέργεια της Τουρκίας δημιουργεί ωστικό κύμα στη Θράκη», ενώ «όταν υπήρξε εμπιστοσύνη στις διμερείς σχέσεις, οι μειονότητες λειτούργησαν ως γέφυρες συνεργασίας και η περιοχή μετεξελίχθηκε από θώρακας σε δόρυ, σε ορμητήριο εξωστρέφειας της ελληνικής αγοράς».

Τέλος, αναφορικά με την Τουρκία και την εν γένει στάση της στα θέματα της ΑΟΖ, ο κ. Στυλιανίδης δηλώνει: «Η Τουρκία νιώθει φυλακισμένη στη γεωγραφίας της και στο διεθνές δίκαιο. Αντιδρά βίαια και επιθετικά επιδιώκοντας να σύρει όλους τους εμπλεκόμενους στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να επιβάλλει την εφαρμογή ενός ad hoc δικαίου που να καλύπτει τα συμφέροντά της».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Μειώσαμε την ανεργία στο 8% και δημιουργήσαμε 500.000 νέες θέσεις εργασίας τα τελευταία έξι χρόνια
Ο Πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην εκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τίτλο «Χτίζοντας γέφυρες ανάμεσα στο ανθρώπινο δυναμικό και την αγορά εργασίας»
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας στο κέντρο «Ελληνικός Κόσμος»
2