Πολιτική

Συνάντηση Δρούτσα – Μπαν Κι Μουν στη Νέα Υόρκη

Ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, φθάνει σήμερα στη Νέα Υόρκη και την Παρασκευή, στις 7 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) θα συναντηθεί με το γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κύριο θέμα συζήτησης του κ. Δρούτσα με τον επικεφαλής του ΟΗΕ αναμένεται να είναι το Κυπριακό ενόψει της έκθεσης που ετοιμάζει ο Γ.Γ., η οποία θα δοθεί στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός. Άλλα θέματα συζήτησης θα είναι οι συνομιλίες για εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Μέσα στα πλαίσια της σύντομης επίσκεψης εργασίας στην αμερικανική μεγαλούπολη, προερχόμενος από το Λονδίνο, ο κ. Δρούτσας, πριν τη συνάντησή του με τον Μπαν Κι-μουν, θα επισκεφθεί τα γραφεία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και θα έχει συνάντηση με τον Προκαθήμενο της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας κ. Δημήτριο.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας (μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας), ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας θα μεταβεί στην Αστόρια και συγκεκριμένα στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης και θα μιλήσει σε συγκέντρωση στελεχών και εκπροσώπων ομογενειακών φορέων. Ο κ. Δρούτσας θα αναχωρήσει από τη Νέα Υόρκη το Σάββατο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πυρά Παππά κατά της κυβέρνησης: «Ένα ευρώ στην κοινωνία, επτά στους δανειστές»
Στο στόχαστρο του μπαίνει η πολιτική των πρόωρων αποπληρωμών του δημόσιου χρέους και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση εξοφλεί δάνεια χαμηλού επιτοκίου την ώρα που η χώρα δανείζεται ακριβότερα από τις αγορές
Ο Νίκος Παππάς 9
Ο Μητσοτάκης ευχήθηκε χρόνια πολλά στη Μαντόνα για τα γενέθλιά της – «Έλα ξανά του χρόνου»
Το βράδυ της Πέμπτης η Μαντόνα ανέβασε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram από φωτογραφίες και βίντεο από το εορταστικό κλίμα με τον Μητσοτάκη να το αναδημοσιεύει με στόρι
Κυριάκος Μητσοτάκης 24
Αντώνης Σαμαράς για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Μακριά από ιδεολογικές μεμψιμοιρίες αποχαιρετώ με συγκίνηση τον σπουδαίο, πολιτικό στοχαστή»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον διακεκριμένο ακαδημαϊκό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του στη μελέτη της ελληνικής κοινωνίας
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία μετά τις αντιδράσεις για το χωροταξικό για τις ΑΠΕ: «Το καθεστώς κυριαρχίας στο Αιγαίο είναι απολύτως ξεκάθαρο»
Διπλή παρέμβαση από τα τουρκικά υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας κατά του ελληνικού ενεργειακού σχεδιασμού – «Παράνομα» και χωρίς έννομο αποτέλεσμα τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα, απαντά η Αθήνα
Αιγαίο, άσκηση, φρεγάτες 126
Ρένα Δούρου: «Η Τουρκία επαναφέρει τις γκρίζες ζώνες» – Πυρά στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά
Η πρόεδρος της ΚΟ και τομεάρχισσα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το Μαξίμου ότι παραμένει σε ρόλο «σχολιαστή / παρατηρητή», την ώρα που η Άγκυρα επαναφέρει τις αμφισβητήσεις της στο Αιγαίο και επιμένει στη «Γαλάζια Πατρίδα»
Η Ρένα Δούρου
ΠΑΣΟΚ κατά Πιερρακάκη: «Απύθμενο θράσος, κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ» – «Θα ήταν υπουργός της δραχμής»
Σφοδρή απάντηση στη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών - «Δεν δεχόμαστε υποδείξεις από πολιτικούς που περιφέρουν τις φιλοδοξίες τους από το ένα κόμμα στο άλλο»
Κυριάκος Πιερρακάκης 19