Πολιτική

Συνάντηση Δρούτσα-γ.γ. ΟΗΕ

Ψηλά στην ατζέντα της συνάντησης το κυπριακό, ενόψει και της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στην Κύπρο ο Μπαν Κι Μουν.

Διμερή συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ είχε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης για το Αφγανιστάν.

Ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών συμφώνησε με τον Μπαν Κι Μουν να έχουν μία νέα διμερή συνάντηση στην Ν. Υόρκη την ερχόμενη εβδομάδα.

Το απόγευμα της Πέμπτης ο κ. Δρούτσας συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, μετά από αίτημα του δεύτερου.

Στη συνάντηση έγινε μια σύντομη ανασκόπηση των διμερών σχέσεων και του ζητήματος της ονομασίας. Ο Υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ παρουσίασε την πρόταση του για αναβάθμιση των διπλωματικών αποστολών των δύο χωρών, ενώ συζητήθηκαν οι προοπτικές υπογραφήs συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας.

Αντίθετα ο κ. Δρούτσας υπογράμμισε ότι η πρόταση για αναβάθμιση των διπλωματικών αποστολών δεν συμβαδίζει με την αρνητική ρητορική εναντίον της Ελλάδας που καλλιεργείται στα Σκόπια και επιβαρύνει τις σχέσεις των δύο χωρών. Έτσι αρκέστηκε να απαντήσει ότι η Ελλάδα θα εξετάσει θετικά ένα τέτοιο βήμα όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Το βράδυ ο κ. Δρούτσας αναμένεται να έχει δείπνο εργασίας με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Νίκος Ανδρούλακης από τη ΔΕΘ θα βάλει «ταφόπλακα» σε κάθε ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη ΝΔ
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γνωρίζει πολύ καλά ότι η παρουσία του στην ΔΕΘ θα είναι καθοριστική, αφού θα πρέπει να πείσει τους έλληνες ψηφοφόρους ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελεί έτοιμη εναλλακτική πρόταση
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 1
Το «ταμείο» της κυβέρνησης για την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Αύξηση των ποσοστών και νέα σχέση με τους πολίτες
Αν και «γαλάζια» στελέχη θεωρούν πως τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός θα αυξήσουν τα ποσοστά της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις ταυτόχρονα εκτιμούν πως αυτό το κλίμα δεν θα «φτάσει» μέχρι τις εκλογές
Κυριάκος Μητσοτάκης 1
Οι επόμενες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα: Η παραίτηση από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, το νέο βιβλίο και οι «σύντροφοι» που «καίει»
Ο Αλέξης Τσίπρας πέρα από την κεντρική παρουσίαση του βιβλίου που θα κάνει στην Αθήνα δεν αποκλείεται να πάει και σε άλλες δυο - τρεις μεγάλες πόλεις της επαρχίας
Ο Αλέξης Τσίπρας 18
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο νοσοκομείο Δράμας μετά από πρόσκληση των γιατρών – «Άπαντες εγγυώνται την ειρήνη κατά την επίσκεψή μου»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι αποδέχεται επίσημα την πρόσκληση του Συλλόγου Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας για επίσκεψη,...
Άδωνις Γεωργιάδης 2