Πολιτική

Συνάντηση Τσίπρα – Γιούνκερ για τις καταστροφές στην Δυτική Αττική

Για τις καταστροφικές πλημμύρες στη δυτική Αττική ενημέρωσε τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης στις Βρυξέλλες. Ορπωθυπουργός δέχτηκε επίσης και τα συγχαρητήρια της Άνγκελα Μέρκελ για την βράβευση του στο Παρίσι.

Η συνάντηση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, έγινε σε πολύ θερμό κλίμα και ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον κ. Γιούνκερ για το θέμα της εκπόνησης ενός πενταετούς σχεδίου κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Συζήτησαν, επίσης, την πορεία προς την τρίτη αξιολόγηση και από τις δύο πλευρές εκφράστηκε η βεβαιότητα για άμεση ολοκλήρωσή της καθώς και η κοινή βούληση για επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.

Συγχαρητήρια από Τσίπρα σε Μέρκελ

Ο Ελληνας πρωθυπουργός προσήλθε στη Σύνοδο Κορυφής προερχόμενος από το Παρίσι, μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Μόλις έφτασε κάθισε δίπλα στην καγκελάριο της Γερμανίας και στα πρώτα λόγια που αντάλλαξαν η κ. Μέρκελ τον συνεχάρη για τα δύο Βραβεία που έλαβε κατά την παραμονή του στο Παρίσι, το Βραβείο Πολιτικού Σθένους από την πολιτική Επιθεώρηση Politique Internationale και το Βραβείο Προσήλωσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες από τον Δικηγορικό Σύλλογο του Παρισιού.

Σε ό,τι αφορά την Ανατολική Εταιρική Σχέση, για τις σχέσεις της Ε.Ε. με την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Λευκορωσία, τη Γεωργία, τη Μολδαβία και την Ουκρανία, η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι στηρίζει τις προσπάθειες για ενίσχυση του κράτους δικαίου, εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και σύγκλιση τους με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη: Οι 3 αποφάσεις για τα «γαλάζια» στελέχη που εμπλέκονται στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
«Ζωηρές» παραμένουν και οι εισηγήσεις για κάλπες μέσα στο καλοκαίρι, ωστόσο η εισήγηση που αυτή τη στιγμή φέρεται να «κερδίζει» περισσότερο «έδαφος» είναι οι κάλπες να στηθούν αμέσως μετά τη ΔΕΘ, το φθινόπωρο
ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ 11
Ο Κώστας Σκρέκας ζήτησε την άμεση άρση της ασυλίας του από την Παρασκευή: «Δεν θα επιτρέψω η παραμικρή υπόνοια να πλήξει την παράταξη»
«Η πράξη μου υπαγορεύεται από την ανάγκη διασφάλισης της θεσμικής καθαρότητας και της πολιτικής αξιοπιστίας της παράταξης» αναφέρει ο Κώστας Σκρέκας
Κώστας Σκρέκας
Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Τσιάρας, Κεφαλογιάννης και Σκρέκας ζητούν άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας και αρνούνται κάθε εμπλοκή
Τόσο οι πρώην υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Πολιτικής Προστασίας, όσο και ο πρώην Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ ζητούν την πλήρη διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη των υποθέσεων που τους αφορούν
Κώστας Τσιάρας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Κώστας Σκρέκας 21
Κώστας Τσιάρας για ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραιτούμαι από τη βουλευτική ασυλία και ζητώ έρευνα από τη Δικαιοσύνη
Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σημειώνει ότι η ανάμιξή του αφορούσε μία ενδεχόμενη - όπως υποστηρίζει - απώλεια επιδότησης ενός συντοπίτη του γεωργού ύψους μόλις 429,28 ευρώ
Ο Κώστας Τσιάρας 32