Πολιτική

Συνάντηση Βίτσα με πρόσφυγες που έφυγαν από το καμπ της Μαλακάσας

Συνάντηση με τον Δημήτρη Βίτσα είχαν πρόσφυγες και μέλη της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Στη συνάντηση με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, οι πρόσφυγες και τα μέλη της ΚΚΕΡΦΑ ζήτησαν από την υπουργό να μεταφερθούν οι πρόσφυγες που έφυγαν με τις οικογένειες τους από το καμπ της Μαλακάσας σε δομές φιλοξενίας και ζητώντας την παρέμβαση του υπουργείου για την επίλυσή του ζητήματος.

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους πρόσφυγες που έφυγαν από το καμπ της Μαλακάσας σε πολύ καλό κλίμα, κατά τη διάρκεια της οποίας ο υπουργός άκουσε τα αιτήματά τους. Υπάρχει μέριμνα για την τακτοποίηση των οικογενειών των προσφύγων υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες».

Από την πλευρά του, ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου τόνισε: «Οι πρόσφυγες ζήτησαν να μεταφερθούν σε σπίτια , γιατί πολλοί από αυτούς είναι πάνω από έναν χρόνο. Υπάρχουν ζητήματα για την ασφάλειά τους και πάνω από όλα είναι απομονωμένοι, δεν έχουν πρόσβαση εύκολη στα νοσοκομεία, υπάρχουν έγκυες γυναίκες και πολλά βρέφη. Το υπουργείο εξετάζει τη λύση του να πάνε σε διαμερίσματα ή σε ξενοδοχεία. Δύο οικογένειες θα πάνε στις Θερμοπύλες, ωστόσο είμαστε στη μέση των διαπραγματεύσεων».

Νωρίτερα, οι πρόσφυγες με τις οικογένειές τους συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, πραγματοποιώντας διαμαρτυρία με κεντρικό σύνθημα «Η Μαλακάσα είναι φυλακή, δεν γυρνάμε πίσω! Σπίτια, σχολεία μέσα στις πόλεις».

Σημειώνεται, ότι περίπου 30 οικογένειες προσφύγων αποχώρησαν από το κέντρο φιλοξενίας στη Μαλακάσα μετά τη δολοφονία ενός Σύρου πρόσφυγα, έπειτα από συμπλοκή μεταξύ προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν εκεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι μειώσεις φόρων αυξάνουν το εισόδημα για όλους – Δέκα παραδείγματα με τις φοροελαφρύνσεις
Πρόκειται για «μεταρρύθμιση με πρόσημο εθνικό, δημογραφικό, αναπτυξιακό, διαγενεακό και χωρικό, που επιστρέφει στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ 41
Η επιστολή – απάντηση της Ελλάδας στον ΟΗΕ στη ρηματική διακοίνωση της Λιβύης: «Απορρίπτουμε το τουρκολιβυκό μνημόνιο»
Η επιστολή της Ελλάδας καταγράφει τις ελληνικές θέσεις για τα ζητήματα που έθεσε η Λιβύη και συγκεκριμένα για τα δυο θαλάσσια οικόπεδα νοτιοδυτικά και δυτικά της Κρήτης
EUROKINISSI 17
Νίκος Ανδρουλάκης από ΔΕΘ: «Ανάγκη για επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης και ενοποίηση του παραλιακού μετώπου»
«Η Θεσσαλονίκη πρέπει να υπηρετήσει τον ιστορικό της ρόλο: να είναι το οικονομικό κέντρο των Βαλκανίων», τόνισε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Νίκος Ανδρουλάκης