Πολιτική

Συνεργασία σε όλα τα επίπεδα συμφώνησαν Ραγκούσης και Χριστόφιας

Ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη εργασίας του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στην Κύπρο.

Ο υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χριστόφια, επιβεβαιώνοντας την στήριξη της Ελλάδας στην Κύπρο σε όλα τα επίπεδα.

Ο κ. Ραγκούσης ενημέρωσε τον πρόεδρο για την πορεία των δομικών μεταρρυθμίσεων που πραγματοποιεί η κυβέρνηση και τόνισε την εθνική σημασία των μέτρων που λαμβάνονται για τη δημοσιονομική αποκατάσταση και την ανάταξη της εθνικής οικονομίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη συμβολή του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης στην προετοιμασία της πρώτης Κυπριακής προεδρίας στην Ε.Ε. το 2012, όπως συμφωνήθηκε στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Υπουργείο Εσωτερικών της Κύπρου.

Η διεύρυνση της συνεργασίας στα θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, ενόψει και της διοικητικής μεταρρύθμισης που επιχειρείται στην Κύπρο, αλλά και στις αλλαγές αξιοκρατίας, διαφάνειας και εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Διοίκησης αποφασίστηκε να λάβει τη μορφή “Συμφωνίας- Πλαισίου.”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για το μπλόκο στην Σύρο σε ισραηλινούς τουρίστες: Είναι εξοργιστικό – Ο αντισημιτισμός δεν θα γίνει ανεκτός στην Ελλάδα
«Υπάρχει διάταξη ξεκάθαρη στον αντιρατσιστικό νόμο, η οποία περιγράφει κάποιες πράξεις όταν στρέφονται κάποιοι κατά πολιτών, λόγω των διαφόρων χαρακτηριστικών ή ταυτοτικών ζητημάτων τα οποία τα προστατεύει ο νόμος»
Συρος 4
Σε εσωτερική περιδίνηση το ΠΑΣΟΚ για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – Η παραίτηση Λαμπρόπουλου που άναψε φωτιές
Στις 18 Ιουλίου, ο Λάμπρος  Αντωνόπουλος πήρε την απόφαση, χωρίς να έχει ενημερώσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, να στείλει  επιστολή στον ΟΠΕΚΕΠΕ, επιστρέφοντας πάνω από 15.000 ευρώ που είχε εισπράξει, επικαλούμενος λόγους «ευθιξίας»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Ο Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε στο Αττικόν τους τρεις χειριστές του ελικοπτέρου που έκανε προσθαλάσσωση στην Ελευσίνα
Μαζί με τον Άδωνι Γεωργιάδη ήταν και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Κεφαλογιάννης και ευχήθηκε στα μέλη του πληρώματος «άμεση επάνοδο στα καθήκοντά τους»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης 1