Πολιτική

Σύνοδος Κορυφής: Έξαλλος ο Ρέντσι! “Μέρκελ, σταματά να ταπεινώνεις την Ελλάδα!”

Το σχέδιο Σόιμπλε για πενταετές Grexit, τα εμπόδια της Φινλανδίας, οι απαιτήσεις για νέα σκληρότερα μέτρα φαίνεται πως δεν εξαντλούν μόνο την υπομονή της Ελλάδας αλλά και άλλων κρατών της ευρωζώνης που περιμένουν επιτέλεους μια λύση από το Eurogroup!

Οι διαρροές πως η Άνγκελα Μέρκελ ήταν όχι μόνο ενήμερη αλλά και σύμφωνη με το σχέδιο Σόιμπλε για προσωρινό Grexit βάζει την καγκελάριο της Γερμανίας στο κάδρο των αντιδράσεων. Όπως και το γεγονός πως με πρόσχημα τον κυβερνητικό συνασπισμό και το μέλλον του, οι Φινλανδοί βάζουν ξανά τρικλοποδιά σε μια συμφωνία με την Ελλάδα.

Αν το Eurogroup αποτύχει, όπως όλα δείχνουν, τη λύση θα κληθούν να δώσουν σε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων. Και εκεί ίσως ορισμένοι να ξεσπάσουν κατά της Άνγκελα Μέρκελ.

Ένας από αυτούς, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Guardian, Alberto Nardelli, θα είναι και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, ένας από τους συμμάχους της Ελλάδας και του Αλέξη Τσίπρα στην προσπάθεια για την εξέρευση λύσης. Σύμφωνα με τον Ιταλό δημοσιογράφο, υπάρχουν πληροφορίες πως ο Ιταλός πρωθυπουργός είναι εξοργισμένος απ’ όσα γίνονται στις Βρυξέλλες θα είναι αποφασισμένος να πεί στη Μέρκελ πως πρέπει να σταματήσει η ταπείνωση της Ελλάδας και να βρεθεί μια συμφωνία για το καλό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Προβλήματα με το καλημέρα στη Βουλή στη συζήτηση για την Προανακριτική - Το χρονόμετρο, οι ενστάσεις και οι εντάσεις
Ένταση από τα... αποδυτήρια με την υποβολή ενστάσεων επί της διαδικασίας για τη σύσταση Προανακριτικής με καταγγελίες και προαναγγελίες αποχωρήσεων
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής
Live η συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής - Οι 14 κάλπες και η μυστική ψηφοφορία
Η συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσει με ενστάσεις επί της διαδικασίας με αιχμή τον τρόπο, που αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία από την Διάσκεψη των Προέδρων, να διεξαχθεί η ψηφοφορία ανά πρόταση
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής
«Καζάνι που βράζει» η Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής: Σήμερα η ψηφοφορία για παραπομπή Καραμανλή – Τι θα πει ο Μητσοτάκης
Η ψηφοφορία για τους βουλευτές της ΝΔ έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο η «γαλάζια» πρόταση να μη λάβει τις 154 θετικές ψήφους
Βουλή 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Μειώσαμε την ανεργία στο 8% και δημιουργήσαμε 500.000 νέες θέσεις εργασίας τα τελευταία έξι χρόνια
Ο Πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην εκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τίτλο «Χτίζοντας γέφυρες ανάμεσα στο ανθρώπινο δυναμικό και την αγορά εργασίας»
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας στο κέντρο «Ελληνικός Κόσμος»
3