Συμβαίνει τώρα:
Φωτιά στα Γιάννενα στην περιοχή Βοβούσα - Επιχειρούν και εναέρια μέσα
Πολιτική

Συρία: Δεν εγκαταλείπει την Δαμασκό ο Έλληνας πρεσβευτής – Σε εγρήγορση το υπουργείο Εξωτερικών

Οι συνθήκες ασφαλείας έχουν βελτιωθεί, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Ο Έλληνας πρεσβευτής στη Συρία παραμένει στη Δαμασκό γιατί η κατάσταση ασφαλείας έχει βελτιωθεί και η πρεσβεία μας λειτουργεί», ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες (08/12/24) μιλώντας στο Ertnews ο Νικόλαος Πρωτονοτάριος είχε ανακοινώσει ότι θα εγκατέλειπε σήμερα (09/12/24) τη Συρία μαζί με δυο υπαλλήλους γιατί η κατάσταση ήταν έκρυθμη. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε επίσης ότι η πρεσβεία μας λειτουργεί κανονικά και πως είναι σε εγρήγορση όλες οι υπηρεσίες μας. «Το υπουργείο Εξωτερικών είναι σε διαρκή επαφή με την πρεσβεία μας και αν παραστεί ανάγκη είναι σε ετοιμότητα να ικανοποιήσει κάθε αίτημα και θα σπεύσουμε να συνδράμουμε», ενώ ερωτηθείς για τους Έλληνες Χριστιανούς της περιοχής σημείωσε ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κανένα αίτημα ενώ υπενθύμισε ότι υπήρξε επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη Ι.

Αναφορικά με την στάση της Τουρκίας ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι: «Η ισχυροποίηση της Ελλάδας η πολιτική σταθερότητα και το γεγονός ότι η χώρα μας διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και στα δρώμενα της ΕΕ καθίσταται όλο και πιο σημαντική με όλα όσα συμβαίνουν στην Συρία αλλά και την πολιτική αστάθεια σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Είμαστε ισχυροί και οικονομικά και διπλωματικά πατάμε γερά στα πόδια μας και δεν ετεροκαθορίζουμε την στάση μας σε σχέση με την στάση άλλων κρατών».

Ερωτηθείς για το αναβληθέν ταξίδι του πρωθυπουργού στον Λίβανο σημείωσε ότι: «Το ταξίδι του πρωθυπουργού θα γίνει αλλά δεν έχει οριστεί ακόμα ημερομηνία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7